• Home
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Απόφαση δικαστηρίου που βάζει «φρένο» σε καμπάνες εκκλησίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόφαση δικαστηρίου που βάζει «φρένο» σε καμπάνες εκκλησίας

Με προσωρινή διαταγή, το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας μειώνει τις φορές που θα χτυπούν οι καμπάνες εκκλησίας σε περιοχή της Μεσσηνίας, μετά από αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατοίκου που επικαλέστηκε πως «θίγεται η οικιακή του γαλήνη».
Το δικαστήριο αποφάσισε να μην χτυπούν οι καμπάνες τις ώρες κοινής ησυχίας και κατά τα ημίωρα μέχρι να συζητηθεί η υπόθεση στις 12 Μαρτίου του 2024.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η συγκεκριμένη προσωρινή διαταγή δεν αφορά εκκλησία στην πόλη της Καλαμάτας, αλλά σε χωριό του Δήμου Μεσσήνης.
Σε ανάρτησή του ο δικηγόρος Βασίλης Σωτηρόπουλος, που χειρίστηκε την υπόθεση, αναφέρει:
«Το γραφείο μας εκπροσώπησε ιδιοκτήτη ακινήτου και κάτοικο της περιοχής που θίγεται στην οικιακή του γαλήνη από την χρήση παρακείμενου κωδωνοστασίου ιερού ναού ως ωρολογίου, με χτύπους σε κάθε ώρα και κάθε μισή ώρα.
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας εξέτασε χτες την συγκεκριμένη αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και ανέβαλε την εκδίκασή της λόγω αποχής δικηγόρου του ιερού ναού, κρίνοντας όμως δεκτό το αίτημα για προσωρινή παύση λειτουργίας του κωδωνοστασίου μέχρι την συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων κατά τις ώρες κοινής ησυχίας και κατά τα ημίωρα.
Μέχρι την συζήτηση της υπόθεσης στις 12.3.2023 ο ιερός ναός είναι υποχρεωμένος να συμμορφωθεί με την προσωρινή διαταγή της Δικαστή του Πρωτοδικείου Καλαμάτας και να απέχει από την χρήση του κωδωνοστασίου κατά τον περιγραφόμενο τρόπο.
Παράλληλα, έχει ασκηθεί και αγωγή για την οριστική δικαστική προστασία του ατόμου από την διατάραξη της γαλήνης και της προστασίας της ιδιωτικής του ζωής από τον θόρυβο, σύμφωνα με σχετικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που έχουν κρίνει ότι αποτελεί θετική υποχρέωση του κράτους για προστασία της ιδιωτικής ζωής και της κατοικίας από θόρυβο (άρθρο 8 Ε.Σ.Δ.Α.)».

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Κορονοϊός: Συναγερμός για θάνατο 65χρόνης μισή ώρα μετά το εμβόλιο στο Ίλιον

Κώστας Παππάς

Μεγάλη πυρκαγιά και στη Φωκίδα – Μήνυμα από το 112 για εκκένωση του χωριού Ελαία

Κώστας Παππάς

Θεσσαλονίκη: Θρήνος από τον πατέρα και την γιαγιά του 15χρονου

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..