• Home
  • ΗΠΕΙΡΟΣ
  • Άρτα: Εκδήλωση διοργανώνεται από το Οικοτροφείο « Αίολος» της Ε.Ψ.Ε.Π
ΗΠΕΙΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άρτα: Εκδήλωση διοργανώνεται από το Οικοτροφείο « Αίολος» της Ε.Ψ.Ε.Π

ΕΚΔΗΛΩΣΗ 1Η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023, ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΩΡΑ: 18:00 μ.μ. ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΑΡΤΑΣ ( ΟΔΟΣ ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ & ΜΑΝΕΓΑ).

Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής υγείας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου και αποτελεί μια ευκαιρία για τους ανθρώπους και τις κοινότητες να ενωθούν πίσω από το θέμα «Η ψυχική υγεία είναι ένα παγκόσμιο ανθρώπινο δικαίωμα» για την προαγωγή της γνώσης, την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού και την προώθηση δράσεων, με σκοπό την προστασία της ψυχικής υγείας όλων.
Κάθε άνθρωπος, όπου και αν βρίσκεται έχει δικαίωμα προστασίας της ψυχικής του υγείας, δικαίωμα σε διαθέσιμους και προσβάσιμους φορείς στην κοινότητα και δικαίωμα σε ποιοτικές υπηρεσίες φροντίδας, οι οποίες θα διέπονται από σεβασμό στην ελευθερία, την ανεξαρτησία και την αυτονομία του ατόμου.
Η ύπαρξη μιας πάθησης ψυχικής υγείας δεν πρέπει ποτέ να αποτελεί λόγο για ένα άτομο να στερείται τα ανθρώπινα δικαιώματά του ή να αποκλείεται από το κοινωνικό γίγνεσθαι.
Η εκδήλωση, διοργανώνεται από το Οικοτροφείο «Αίολος» της Ε.Ψ.Ε.Π, σε συνεργασία με τους φορείς: Σύλλογος Οικογενειών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία Ν. Άρτας – Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ, Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Άρτας – Ε.Ε.Σ, Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας Ν. Άρτας – ΟΚΑΝΑ, 1η Τοπική Ομάδα Υγείας Άρτας – ΤΟΜΥ, Κινηματογραφική Λέσχη Άρτας και τον Φωτογραφικό Σύλλογο Άρτας – ΦωτΟ’Αρτ, και περιλαμβάνει παρεμβάσεις από εκπροσώπους φορέων και πλαισίων της ευρύτερης κοινότητας, έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Παρόντες», ενημερωτικό έντυπο υλικό από όλους τους φορείς και προβολή της ταινίας «LittleMissSunshine».
Ο σκοπός της επικείμενης εκδήλωσης είναι η συνένωση όλων των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, των συλλόγων, των επαγγελματιών υγείας, των εκπαιδευτικών, των οικογενειών και των φροντιστών των ατόμων με ψυχική νόσο, με σκοπό την κατάρριψη των μύθων και των απαρχαιωμένων αντιλήψεων στα θέματα της ψυχικής υγείας, καθώς επίσης και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης.
Η είσοδος είναι ελέυθερη.
Σας περιμένουμε!

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Πάτρα: Εξελίξεις τις επόμενες ώρες – “Βόμβα” για περισσότερα από δύο εντάλματα σύλληψης

Κώστας Παππάς

Χρ. Τσιρογιάννης: «Νιώθω την αγωνία και την ελπίδα του κουδουνιού της πρώτης σχολικής ημέρας

Κώστας Παππάς

Συγκροτήθηκαν οι θεματικές επιτροπές της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Άρτας

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..