• Home
  • ΗΠΕΙΡΟΣ
  • Δράσεις Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Άρτας
ΗΠΕΙΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δράσεις Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Άρτας

1.Την Πέμπτη 19/10/2023, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας (10η Οκτωβρίου), η Κοινωνική Λειτουργός Σταυρούλα Ζαρονίκου με εθελοντές Κοινωνικής Πρόνοιας του Τμήματός μας συμμετείχαν στο βιωματικό/διαδραστικό παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε από την 1η ΤΟΜΥ Ν. Άρτας στο Οικοτροφείο «Αίολος» της Εταιρείας Ψυχοκινονικής Έρευνας και Παρέμβασης (Ε.Ψ.Ε.Π), με τίτλο «Στη χώρα των συναισθημάτων» και στόχο την ευαισθητοποίηση όλων, στην ανανώριση και τον σεβασμό της ψυχικής υγείας, ως ένα οικουμενικό, πανανθρώπινο δικαίωμα!
Η δράση περιλάμβανε συζήτηση για την αναγνώριση, την έκφραση και τη διαχείριση των θετικών ή και αρνητικών συναισθημάτων μας και ολοκληρώθηκε με μια όμορφη χειροτεχνία «Το καράβι της ζωής», με όλα τα συναισθήματα να παίρνουν την δική τους μορφή και θέση.
2. Την Κυριακή 22/10/23 η Κοινωνική Λειτουργός και μία εθελόντρια με επικεφαλής την Γραμματέα του Τμήματος κα Ουρανία Καραντζένη συμμετείχαν σε δράση της PALSOΆρτας για τον εθελοντισμό.
Η δράση περιλάμβανε ποδηλατοβόλτα στο Παραλίμνιο Πάρκο της πόλης και ενημέρωση των παιδιών για την ανθρωπιστική αξία του Εθελοντισμού από την κα Καραντζένη, που είναι και η ίδια Εθελόντρια του Ερυθρού Σταυρού.
3.Τη Δευτέρα 23/10/23 ολοκληρώθηκε, μετά από έγκριση της Κεντρικής Διοίκησης, η εκπαίδευση δεκαπέντε (15) εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας του Τμήματος στις δέκα αρχές της ανάκαμψης που αφορούν ασθενείς που βιώνουν ψύχωση ή κατάθλιψη από μέλη της ομάδας RECADEErasmus + της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης (ΕΨΕΠ).
Το έργο Erasmus+ Recadeυιοθέτησε την προσέγγιση που βασίζεται στη δύναμη που δεν εστιάζει μόνο στα συμπτώματα της ασθένειας , αλλά δίνει έμφαση στην ανθεκτικότητα και τον έλεγχο των προκλήσεων της ζωής

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Θλίψη: 48χρονος πέθανε ενώ έκανε σκι στο χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας – Πισοδερίου

Κώστας Παππάς

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας από το Επιμελητήριο Άρτας

Κώστας Παππάς

Οι καταστροφικές πλημμύρες «χτυπούν» και τη φέτα – Κραυγή αγωνίας για το εθνικό μας τυρί

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..