ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

“ Έναρξη Αιτήσεων για την Εθνική Ομάδα Ρομποτικής FIRST GLOBAL Challenge Team Greece ”

 

Από τις 7 έως τις 10 Οκτωβρίου 2023, χιλιάδες μαθητές θα ενωθούν στη Σιγκαπούρη για να διαγωνιστούν σε ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα που θα αναδείξει τη σημασία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Eduact – Αρμόδιος Εθνικός Φορέας – καλεί μαθητές και μαθήτριες 14-18 χρονών να υποβάλλουν αίτηση για τη συμμετοχή τους στην Εθνική Ομάδα Ρομποτικής FIRST Global Challenge Team Greece χρονιά 2023 – 2024. Η Ελληνική Εθνική Ομάδα FIRST Global θα εκπροσωπήσει την χώρα στην Ολυμπιάδα που θα διεξαχθεί στη Σιγκαπούρη, από τις 7 έως τις 10 Οκτωβρίου 2023.
Σημειώνεται πως την περσινή χρονιά η FIRST Global Challenge – Team Greece κατέκτησε το Χάλκινο Μετάλλιο XPRIZE Innovation Award στο Project ανάμεσα σε 182 χώρες στη Γενεύη όπου διοργανώθηκε η Ολυμπιάδα, 13-16 Οκτωβρίου 2022, με θέμα τη Δέσμευση και Αποθήκευση του Διοξειδίου του Άνθρακα “Carbon Capture”. Το βραβείο απονέμεται στις ομάδες που ανέπτυξαν καινοτόμες λύσεις για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής στο πλαίσιο του 2022 New Technology Experience: Carbon Countermeasures. Σημαντική επίσης ήταν και η κατάκτηση του Χρυσού μεταλλίου Katherine Johnson Award για την βοηθητική κατηγορία Engineering Documentation, ενώ η ομάδα βρέθηκε καλεσμένη του Πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου για να συζητήσει την πορεία της.
Δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική Ομάδα FIRST Global, διαθέτουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι μαθητές και μαθήτριες γεννημένοι τα έτη 2005 – 2009, ανεξαρτήτως του τόπου κατοικίας ή του σχολείου φοίτησης τους.
Προεθνική Ομάδα Ρομποτικής: Για δεύτερη συνεχή χρονιά δίνεται σε μαθητές γεννημένους τα έτη 2010-2011 το προνόμιο εμπλοκής στην παγκόσμια διοργάνωση, η αφορμή δικτύωσης με άτομα επιρροής και η ευκαιρία επαφής με το αποκλειστικό εκπαιδευτικό υλικό και εξοπλισμό του FIRST GLOBAL Challenge.

Περισσότερα: Τρόπος Υποβολής Αιτήσεων
Περίοδος Αιτήσεων: 20/03/2023-20/04/2023 έως τις 23.59

Η Σιγκαπούρη βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των πρωτοβουλιών για την αειφορία, γεγονός που την καθιστά εξαιρετική επιλογή για το φετινό θέμα – ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Σύντομα θα ανακοινωθεί η ακριβής θεματική της σεζόν!

Δείτε περισσότερα https://www.youtube.com/watch?v=jgEOas6FVcc

Διαβάστε περισσότερα για την Εθνική Ομάδα Ρομποτικής : https://eduact.org/gnrt/

Για περισσότερες πληροφορίες
Τηλέφωνο: +30 2311 286 36
Email: info@eduact.org

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

«Βάζουμε όρια στη χρήση του διαδικτύου – Επενδύουμε σε ένα ασφαλές μέλλον για τα παιδιά μας»

Κώστας Παππάς

Διαθέσιμα από σήμερα τα νέα Windows 11 ως δωρεάν αναβάθμιση

Κώστας Παππάς

Εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας: Εξετάζονται αντίποινα με θύμα το iphone

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..