• Home
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Πισπιρίγκου: «Κραυγαλέο το λάθος του τμήματος Ανθρωποκτονιών, είναι ένα μεγάλο κενό η υπόθεση»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πισπιρίγκου: «Κραυγαλέο το λάθος του τμήματος Ανθρωποκτονιών, είναι ένα μεγάλο κενό η υπόθεση»

 

Τα σοβαρά λάθη που καταγράφηκαν στον χειρισμό της υπόθεσης της Ρούλας Πισπιρίγκου -που συνεχίζει να συγκλονίζει το πανελλήνιο- στηλίτευσε ο στρατηγός ε.α. της ΕΛ.ΑΣ Χρήστος Δρακόπουλος.
Η υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου έχει έρθει πάλι στο προσκήνιο, καθώς μεθαύριο επαναρχίζει η δίκη, με κατηγορούμενη τη Ρούλα Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.
Ο στρατηγός ε.α. Χρήστος Δρακόπουλος μιλώντας στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» στάθηκε σε δύο- τρία σημεία που κατά τη γνώμη του λειτούργησαν υπονομευτικά και είχαν ως αποτέλεσμα το υλικό της προανάκρισης της υπόθεσης να παραδοθεί με «ατέλειες» στην Εισαγγελία.
«Εχει μπλέξει πολύ το πράγμα. Κι όλα αυτά, διότι η Αστυνομία «κρέμεται» από τα πορίσματα ιατροδικαστών και άλλων ειδικών. Ασφαλώς είναι χρήσιμη η επιστήμη για την εξιχνίαση σοβαρών υποθέσεων, όμως η ΕΛ.ΑΣ. δυστυχώς πέρασε σε δεύτερη μοίρα, αφού το έργο της εξιχνίασης ανέλαβαν (άκουσον – άκουσον) τα κανάλια, οι τηλεϊατροδικαστές και τηλεδικηγόροι»!
«Στα δικά μου χρόνια δεν παρατηρείτο το φαινόμενο που βλέπουμε σήμερα. Στο θέμα της προανάκρισης για να διακριβωθούν οι λόγοι που έφυγαν από τη ζωή τα τρία κοριτσάκια η άκρα μυστικότητα του έργου του τμήματος Ανθρωποκτονιών πήγε περίπατο. Έγινε ένα… μεγάλο σουρωτήρι, στο βωμό της θεαματικότητας των καναλιών…», ανέφερε ο κ. Δρακόπουλος.

Το «μεγάλο κενό» στην υπόθεση
Ο στρατηγός ε.α. Χρήστος Δρακόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στην επισήμανσή του: «Είναι ένα μεγάλο κενό η υπόθεση. Αν η κεταμίνη είναι το ”φονικό όπλο” που εξόντωσε την Τζωρτζίνα, για το πλήρες ”δέσιμο” της υπόθεσης θα έπρεπε να είχε βρεθεί η διαδρομή της.
Αναποδογυρίζεις τον κόσμο σε τέτοιες περιπτώσεις για να συμπεριλάβεις ένα τόσο ατράνταχτο στοιχείο στη δικογραφία. Δεν ξέρω τι έκανε το τμήμα Ανθρωποκτονιών και γιατί δεν μπόρεσε να βρει τον τρόπο που έφθασε σε ”φονικά χέρια” η κεταμίνη, αν και πολύ φοβάμαι ότι αυτό οφείλεται σε έλλειψη συνεργασίας…».

Δεν υπήρξε η παραμικρή συνεργασία
Σημειώνεται ότι όταν ζητήθηκε από τον κ. Χρήστο Δρακόπουλο να γίνει πιο αναλυτικός και να εξηγήσει τι εννοείαπάντησε ως εξής: «Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι δεν υπήρξε η παραμικρή συνεργασία ανάμεσα στο τμήμα Ανθρωποκτονιών της Αθήνας με την Ασφάλεια της Πάτρας. Δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί έγινε αυτό το λάθος. Πρόκειται για κραυγαλέο λάθος, γιατί η υπόθεση αφορούσε την Πάτρα κι εδώ βρίσκονται όλοι οι πρωταγωνιστές της. Οι γονείς, συγγενείς, κουμπάροι, γείτονες κι ένας ευρύτερος περίγυρος που πιθανότατα θ’ αποδεικνυόταν χρήσιμος. Γνωρίζουν καλύτερα οι ικανότατοι ντόπιοι αξιωματικοί την ανθρωπογεωγραφία της πόλης και πολύ πιο εύκολα θα είχαν προσεγγίσει διάφορα άτομα και η έρευνα θα ήταν ενδελεχέστερη και θα είχαν προκύψει πρόσθετα στοιχεία που βάσιμα πιθανολογώ ότι δυστυχώς δεν εμπεριέχονται στη δικογραφία…».

Με πληροφορίες από pelop.gr

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Σύλληψη για μέθη στην Άρτα

Κώστας Παππάς

Εξιτήριο από τον «Ευαγγελισμό» μετά από 75 ημέρες για τον Βασίλη Λεβέντη

Κώστας Παππάς

Απαγχονισμένος βρέθηκε ασθενής στο Νοσοκομείο Κατερίνης

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..