• Home
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Φωτιά στο Euroferry Olympia: Ταυτοποιήθηκαν 278 από τους 290 επιβάτες – 10 αγνοούμενοι και 2 εγκλωβισμένοι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στο Euroferry Olympia: Ταυτοποιήθηκαν 278 από τους 290 επιβάτες – 10 αγνοούμενοι και 2 εγκλωβισμένοι

 

Στιγμές τεράστιας αγωνίας βίωσαν και εξακολουθούν να βιώνουν οι επιβάτες και το πλήρωμα του πλοίου Euroferry Olympia, το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες γύρω στις 4:30 τα ξημερώματα της Παρασκευής ενώ έπλεε κοντά στην Κέρκυρα με προορισμό το Πρίντεζι. Ο καπετάνιος αντέδρασε άμεσα και εξέπεμψε σήμα κινδύνου προκειμένου να ξεκινήσει η επιχείρηση διάσωσης, ωστόσο οκτώ ώρες μετά το θρίλερ είναι ακόμα σε εξέλιξη.
Σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Ναυτιλίας, συνολικά 290 άτομα επέβαιναν στο πλοίο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αυτή τη στιγμή αγνοούνται οι 10 καθώς ταυτοποιήθηκαν 278. Δυο άνδρες έχουν εγκλωβιστεί και σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση διάσωσής τους. Συγκεκριμένα, οι άνδρες του λιμενικού που βρίσκονται σε επικοινωνία μαζί τους προσπαθούν να τους κατευθύνουν σε ασφαλές σημείο, για να τους παραλάβει από εκεί ελικόπτερο Super Puma. Ωστόσο, φαίνεται πως η επικοινωνία είναι δύσκολη. Η αγωνία για τους ανθρώπους που ακόμα αγνοούνται είναι πολύ μεγάλη.

Συγκλονιστικές εικόνες από τη διάσωση επιβατών
Οι επιβάτες του πλοίου που έχουν διασωθεί μίλησαν για το πώς βίωσαν τις στιγμές μεγάλης έντασης, που ξεκίνησαν από τη στιγμή που το πλοίο τυλίχθηκε στις φλόγες και τους πυκνούς καπνούς.
Οι εικόνες που δείχνουν τους επιβαίνοντες να έχουν συγκεντρωθεί πάνω στο κατάστρωμα και προσπαθούν να διαφύγουν από το πλοίο είναι συγκλονιστικές. Τυλίχθηκαν με τις ειδικές κουβέρτες και περίμεναν να έρθει η σειρά τους να επιβιβαστούν στις σωσίβιες λέμβους την ώρα που η φωτιά ξεκίνησε να φουντώνει.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

26χρονος με κορονοϊό το έσκασε από τον Ευαγγελισμό – Ανθρωποκυνηγητό της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό του

Κώστας Παππάς

Μίκης Θεοδωράκης – Διαθήκη: Τι αφήνει και με ποιους όρους στην κόρη του Μαργαρίτα

Κώστας Παππάς

Σάλος στην Κέρκυρα με τραυματιοφορέα που τρολάρει όσους εμβολιάζονται – «Θα φάτε καλά»

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..