• Home
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Σεισμός 5,8 Ρίχτερ στην Κρήτη: Ένας νεκρός, σημαντικές ζημιές και εκκένωση σχολείων
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σεισμός 5,8 Ρίχτερ στην Κρήτη: Ένας νεκρός, σημαντικές ζημιές και εκκένωση σχολείων

 

Νεκρός ανασύρθηκε ένας άνδρας, ο οποίος εργαζόταν σε εκκλησία του Προφήτη Ηλία που κατέρρευσε πλήρως στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου, μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Οι εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια είναι τουλάχιστον τρεις στο Αρκαλοχώρι και στο Πατσίδερο.
Το μέγεθος της σεισμικής δόνησης που σημειώθηκε περίπου στις 9:15 στην ανατολική Κρήτη, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ήταν 5,8 Ρίχτερ με επίκεντρο 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Άρβης. Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα, ενώ ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο Ηράκλειο
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος, Μανώλη Φραγκάκη, οι καταστροφές στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου είναι σημαντικές και αφορούν κτίσματα, ναούς αλλά και στύλους της ΔΕΗ που έχουν υποχωρήσει.
Σημαντικές ζημιές σε δίκτυα ύδρευσης αλλά και κτίσματα καταγράφονται, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αρχανών Αστερουσίων, Μανώλη Κοκοσάλη, και στην ευρύτερη περιοχή της διοικητικής περιφέρειάς του. Τα σχολεία έχουν εκκενωθεί, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει έλεγχος για την κατάσταση των κτιρίων των σχολικών μονάδων.
Της σεισμικής δόνησης των 5,8 Ρίχτερ έχουν ακολουθήσει και άλλες σεισμικές δονήσεις, έντασης 4,3 Ρίχτερ αλλά και μικρότερες.
Ο σεισμός έγινε αισθητός όχι μόνο στο Ηράκλειο, αλλά σε ολόκληρο το νησί, αλλά και σε άλλες περιοχές, όπως η Σαντορίνη.
ια
«Κεραυνό εν αιθρία» και «αναπάντεχο» χαρακτήρισε τον σημερινό σεισμό 5,8 ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου ο πρόεδρος ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Ήταν ένας σεισμός που δεν περιμέναμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Λέκκας σε ερώτηση, αν θα ακολουθήσει κάποια μεγαλύτερη δόνηση, απάντησε: «Για την ώρα έχουμε μια σημαντική μετασεισμική ακοκουθία η μεγαλύτερη δόνηση από τις οποίες ήταν 4,5 ρίχτερ στις 09:37 και ο κόσμος πρέπει να είναι προσεκτικός αποφεύγοντας τα παλιά κτίρια».

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Κάλεσμα φιλάθλων ΓΑΣ Αναγέννηση Άρτας στο σημερινό παιχνίδι με τον ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου

Κώστας Παππάς

Εφιάλτης στα Ιωάννινα: 15χρονος καταγγέλλει σεξουαλική κακοποίηση από συμμαθητές του σε εκδρομή

Κώστας Παππάς

Εργατικό Κέντρο Άρτας Κάλεσμα στην αυριανή απεργία

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..