Στη θλιβερή λίστα με τους νεκρούς του υγειονομικού συστήματος από κορονοϊό ήρθε να προστεθεί μία ακόμα νοσηλέυτρια που κατέληξε από επιπλοκές του νέου κορονοϊού, μετά από δύο εβδομάδες σκληρής μάχης. Πρόκειται για νοσηλεύτρια ένστολη 47 ετών μητέρα δύο παιδιών.
Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, καλεί την κυβέρνηση να αναγνωρίσει τους θανάτους των υγειονομικών υπαλλήλων ως εργατικά δυστύχημα.
Συγκεκριμένα, ο κ. Γιαννάκος κάλεσε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και το σύνολο των κομμάτων της Βουλής να δώσουν τέλος στο κενό νόμου που υπάρχει, ώστε να χαρακτηρίζεται ως εργατικό δυστύχημα ο θάνατος των υγειονομικών εργαζομένων λόγω κορονοϊού.
Ακολουθεί η ανακοίνωση του Μιχάλη Γιαννάκου:
Το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών είναι διασυνδεόμενο Νοσοκομείο με το ΕΣΥ. Περιλαμβάνει ένστολο και πολιτικό υγειονομικό προσωπικό.
Χθες χάθηκε από κορονοϊο Νοσηλεύτρια ένστολη 47 ετών μητέρα δύο παιδιών. Πάλευε για τη ζωή της δύο εβδομάδες στη ΜΕΘ του νοσοκομείου που υπηρετούσε. Παρ ότι ένστολη εμείς τη θεωρούμε συνάδελφο.
Και πονάμε το ίδιο όπως και με τους άλλους συναδέλφους. Ως εκ τούτω λοιπόν ότι ζητήσαμε χθες από τη πολιτεία για τους 11 νεκρούς από τα νοσοκομεία το ζητάμε και για το ένστολο υγειονομικό προσωπικό. Συλλυπητήρια στην οικογένειά της και τους συναδέλφους της. Όμως προξενεί εντύπωση πως προστατεύονται τα δικαιώματα του ένστολου υγειονομικού προσωπικού και πως μπορούν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.
Η εκλιπούσα συνάδελφος είχε υποκείμενα νοσήματα και εργαζόταν στη πρώτη γραμμή. Στο εφημερείο του νοσοκομείου. Στο τμήμα επειγόντων περιστατικών. Δεν θα έπρεπε να ισχύει η εγκύκλιος του υπουργείου εσωτερικών και να εργάζεται σε κάποιο τμήμα της πίσω γραμμής.