• Home
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • “Όχι ” και από τους εργαζόμενους της Άρτας – Με παλμό η απεργιακή συγκέντρωση και πορεία
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Όχι ” και από τους εργαζόμενους της Άρτας – Με παλμό η απεργιακή συγκέντρωση και πορεία

Όχι” στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης είπαν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και στην Άρτα συμμετέχοντας στην απεργία που κήρυξαν Εργατικά Κέντρα, ΑΔΕΔΥ και Ομοσπονδίες.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Εργατικό Άρτας και από εκεί ξεκίνησε η πορεία που διέσχισε το Κέντρο της πόλης.
Οι εργαζόμενοι χαρακτηρίζουν το νομοσχέδιο “έκτρωμα ” και “αιτία πολέμου στην αισχρή επίθεση Κυβέρνησης και εργοδοσίας “
Απαιτούν απόσυρση του νομοσχεδίου σημειώνοντας ότι στόχος είναι ο σταθερός και ημερήσιος χρόνος εργασίας που πάνω σε αυτόν χτίστηκαν μισθοί, η ασφάλιση, οι συντάξεις και όλα τα κεκτημένα δικαιώματα.
Στην απεργία συμμετέχουν μεταξύ άλλων ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, φαρμακευτικοί σύλλογοι, δημοσιογράφοι, οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία και οι νοσοκομειακοί γιατροί με το επιχείρημα ότι “το νομοσχέδιο θεσπίζει διατάξεις που καταργούν το 8ωρο, τη 5νθημερη εργασία και ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση “
Την απεργιακή κινητοποίηση χαιρέτησαν ο Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Άρτας Παναγιώτης Κυρτσιάς και ο Γραμματέας του Σωματείου Επισιτισμού Άρτας Αλέξης Κατσαρός.
Τέλος, να σημειωθεί ότι την ερχόμενη Κυριακή το Εργατικό Κέντρο Άρτας θα παραδώσει στους πληγέντες του Παλαμά Καρδίτσας ανθρωπιστική βοήθεια που συγκέντρωσε από προσφορές εργαζομένων.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

ΟΠΕΚΑ – Επίδομα παιδιού: Όλες οι ημερομηνίες πληρωμών του 2021

Κώστας Παππάς

Γ. Στύλιος: Πωλείται γιαούρτι “ελληνικού τύπου” στην Ολλανδία

Κώστας Παππάς

Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με ρόπαλα σε ανήλικους πρόσφυγες στην Κόνιτσα

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..