• Home
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Όλγα Γεροβασίλη: Φέρατε στη Βουλή ένα πολυνομοσχέδιο Φρανκεστάιν
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλγα Γεροβασίλη: Φέρατε στη Βουλή ένα πολυνομοσχέδιο Φρανκεστάιν

Έντονη κριτική για τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το αναπτυξιακό νομοσχέδιο της ΝΔ άσκησε η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη χαρακτηρίζοντας το πολυνομοσχέδιο Φρανκεστάιν.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στην Ολομέλεια της Βουλής «αυτό που εσείς ονομάζετε αναπτυξιακό νομοσχέδιο τα έχει όλα: Αδειοδοτήσεις, Επιτελικό κράτος, Εργασιακά, Δικαιοσύνη, Παιδεία, μέχρι και αμνηστία. Ποιους συμφέρει όμως; Συντήρηση και ιδεοληψία από τη μια μεριά, προοπτική και κοινωνική συνοχή από την άλλη.»
Όπως τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «“Κάψατε” το παρατηρητήριο της δημόσιας διοίκησης, ένα βασικό εργαλείο για το συντονισμό και την αξιολόγηση των δημόσιων πολιτικών. Τί φέρατε στη θέση του; Ένα παρατηρητήριο για τη γραφειοκρατία θαμμένο σε ένα υπουργείο με εκατοντάδες ετερογενείς αρμοδιότητες».
Η Ο. Γεροβασίλη απευθυνόμενη στους βουλευτές της ΝΔ υπογράμμισε ότι είναι άδικος κόπος να προσπαθούν να αριστεύσουν εκεί που απέτυχαν παταγωδώς επί δεκαετίες, για να συνεχίσει λέγοντας χαρακτηριστικά «Το επικοινωνιακό σύστημα το οποίο στηρίζετε γενναιόδωρα με το νομοσχέδιό σας, σας ανταποδίδει αυτή την στήριξη με το παραπάνω»
Η γραμματέας της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατανοεί τη στήριξη του ΣΕΒ, της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας, την ανακούφιση του Δημάρχου Γλυφάδας και τη σύγχυση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ στο εν λόγω νομοσχέδιο, συμπληρώνοντας «Θυμόμαστε πριν από λίγους μήνες τους πύρινους λόγους των εκπροσώπων μεγάλων επιμελητηρίων κατά της συνέργειας ΑΕΙ – ΤΕΙ εν ονόματι της αριστείας. Η στάση κάποιων στη Βουλή ήταν λίγο υποτονική αυτή την φορά. Αλήθεια, εκπροσωπούσαν τα μέλη τους, ή τους άλλους που πραγματικά στηρίζουν;»
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως η επιλογή της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη. Στηρίζει μέχρι τέλους την επιχειρηματικότητα που δεν επενδύει πόρους αλλά εκμεταλλεύεται την εσκεμμένη απόσυρση του δημόσιου τομέα. Δανείζεται και χρηματοδοτείται προνομιακά αναγκάζοντας την κοινωνία να χρηματοδοτήσει μια επένδυση μηδενικού ρίσκου. Αυτοί είναι και οι λόγοι που η κυβέρνηση δεν διστάζει να παραδώσει στα ιδιωτικά συμφέροντα βασικούς τομείς της λειτουργίας των ΟΤΑ, ιδιαίτερα των ανταποδοτικών τελών όπως οι υπηρεσίες καθαριότητας.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες για την κατασκευή ενός ακόμη νέου Κόμβου στη Περιφερειακή οδό

Κώστας Παππάς

Συνάντηση δημάρχου Πρέβεζας με το ΔΣ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων

Κώστας Παππάς

Αναφορά του Γιώργου Στύλιου προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης για το Ειρηνοδικείο Φιλιππιάδας

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..