ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χριστόφορος Σιαφάκας: «Αναλαμβάνω το ρόλο του πρώτου, αλλά μεταξύ ίσων πάντα!»

Χριστόφορο Σιαφάκας: «Αναλαμβάνω το ρόλο του πρώτου, αλλά μεταξύ ίσων πάντα! Επικαλούμαστε μια άλλη πολιτική και κυρίως μια άλλη κουλτούρα. Με συστράτευση, με αναλογική συμμετοχή όλων, θα επιτύχουμε εκείνον τον πολιτικό πολιτισμό, που τόσο έλειψε. Αυτός ο Πολιτισμός θα μας βοηθήσει να περάσουμε απέναντι και να σταθούμε ρωμαλέοι μπροστά στα συσσωρευμένα προβλήματα του Δήμου» .
Με κάθε επισημότητα, σε κλίμα αισιοδοξίας και συγκίνησης, παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023, στην αίθουσα του μουσικοφιλολογικού συλλόγου ¨Σκουφάς¨, η τελετή Ορκωμοσίας του νέου Δημάρχου ΑρταίωνΣιαφάκα Χριστόφορου, καθώς και των νέων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των Προέδρων και Συμβούλων των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Αρταίων.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Άρτας κ. Καλλίνικος, παρουσία και εκπροσώπου της ιεράς Μητροπώλεως Πρεβέζης, ο οποίος και ευχήθηκε στον κ. Σιαφάκα και στους νεοεκλεγέντες για γόνιμη και παραγωγική θητεία. Στη συνέχεια ακολούθησε το τελετουργικό της ορκωμοσίας με τον θρησκευτικό και πολιτικό όρκο και τέλος υπογράφηκε το πρωτόκολλο ορκωμοσίας από όλους τους νεοεκλεγέντες.
Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αρταίων, Σιαφάκας Χριστόφορος, συγκινημένος και με συναίσθηση ευθύνης για τη θέση που αναλαμβάνει, στον χαιρετισμό του προς τους παρευρισκομένους, έδωσε το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει. Έννοιες όπως η συνεργασία, ο διάλογος και ο πολιτικός πολιτισμός ήταν κυρίαρχες στην ομιλία του.
Μεταξύ άλλων ανέφερε συγκεκριμένα:
«Αποτελεί μέγιστη τιμή, η θέση από την οποία σήμερα σας απευθύνομαι ! Αντιλαμβάνομαι με συναίσθηση την ευθύνη που αναλαμβάνω. Και αντιλαμβάνομαι τι σημαίνει να κρατάς το τιμόνι του Δήμου….. Απόφασή μου, να καταβάλλω όλες μου τις δυνάμεις για να τιμήσω την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου.
Την εμπιστοσύνη και την εντολή που εκφράστηκε και που ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο στην μακραίωνη ιστορία της πόλης και του Δήμου. Ένα κεφάλαιο έμπνευσης , δημιουργίας, προοπτικής, μα πάνω απ΄όλα μεγάλης ευθύνης και σκληρής δουλειάς.
Ορκιζόμαστε σήμερα ενώπιόν σας και ενώπιον όλου του αρτινού λαού, πως σεβόμενοι τη Δημοκρατία και την ψήφο των πολιτών και ανεξάρτητα από τις διαφορές που ενδεχομένως να έχουμε στις αντιλήψεις μας, στις προτεραιότητες, στον τρόπο δουλειάς μας, θα συνεργαστούμε όλοι μαζί έξω από λογικές νικητών και ηττημένων, γόνιμα και παραγωγικά, για να φέρουμε το αποτέλεσμα που οι πολίτες αναμένουν από εμάς.
Δεν θα είμαστε απλά μια διαφορετική δημοτική αρχή.
Επικαλούμαστε μια άλλη πολιτική και κυρίως μια άλλη κουλτούρα.
Με συστράτευση, με αναλογική συμμετοχή όλων, θα επιτύχουμε εκείνον τον πολιτικό πολιτισμό, που τόσο έλειψε. Αυτός ο Πολιτισμός θα μας βοηθήσει να περάσουμε απέναντι και να σταθούμε ρωμαλέοι μπροστά στα συσσωρευμένα προβλήματα του Δήμου.
Με τη συνύπαρξη θα πορευτούμε μπροστά. Τίποτε δεν κινείται, αν εμείς οι ίδιοι δεν το θέσουμε σε κίνηση.
Στόχος μας η δουλειά με όραμα.
Στόχος μας είναι το κοινό καλό.
Στόχος μας είναι η ευημερία των δημοτών.
Στόχος μας είναι η καθημερινότητα του συμπολίτη να χαρακτηρίζεται από ποιότητα και αξιοπρέπεια.
Στόχος μας οι δυναμικές διεκδικήσεις από την κεντρική εξουσία και οι εγγυήσεις για τα μεγάλα έργα που αφορούν τον Μεγάλο μας Δήμο, που δικαιούται ο Δήμος, που αξίζουν στον Δήμο !
Σήμερα βρισκόμαστε στην αφετηρία. Αναλαμβάνω το ρόλο του πρώτου, αλλά μεταξύ ίσων πάντα!
Η ευθύνη είναι τεράστια. Και η ελπίδα για το «όνειρο» έχει δρόμο μακρύ και δύσκολο.
Ο Δήμος Αρταίων μας καλεί! Το παρόν απαιτεί! Το μέλλον μας προκαλεί!»
Την τελετή ορκομωσίας τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Άρτας κ. Στύλιος Γεώργιος, ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Ψαθάς Βασίλειος, ο Δήμαρχος του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη κ. Μίγδος Περικλής και Νικολάου Σκουφά κ. Παπασιώζος Κωνσταντίνος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Σίμου Αναστασία και Σπύρου Νικόλαος, εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών και σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και της εκπαιδευτικής κοινότητας, καθώς και φορέων και συλλόγων της πόλης.
Το λόγο έλαβαν ο βουλευτής Άρτας κ. Στύλιος Γεώργιος και ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Ψαθάς Βασίλειος, επισημαίνοντας από την πλευρά τους τη σημασία της συνεργασίας με τη νέα δημοτική αρχή και ευχόμενοι καλή θητεία. Εστάλη επίσης επιστολή από την κ. Γεροβασίλη Όλγα για καλή και παραγωγική θητεία προς όφελος των δημοτών. Το λόγο έλαβαν επίσης ο απερχόμενος Δήμαρχος Αρταίων κ. Τσιρογιάννης Χρήστος και η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή κ. Αμπελογιάννη Βάσω.
Τέλος ο κ. Σιαφάκας έκλεισε την ομιλία του, αφού καλωσόρισε και συνεχάρη όσους εξελέγησαν στα Δημοτικά και Τοπικά συμβούλια, ευχαριστώντας τους παρευρισκόμενους, τους συνεργάτες του, όλο τον Αρτινό λαό, την οικογένειά του και την απερχόμενη δημοτική αρχή, ευχόμενος καλές γιορτές με υγεία, ευτυχία, χαμόγελα και φώτιση, με την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Ολόκληρη η ομιλία του Χριστόφορου Σιαφάκα

Σεβασμιότατε Μητροπολίτη Άρτας, σεβαστοί πατέρες, κύριε βουλευτά, κύριε αντιπεριφερειάρχα, κύριοι Δήμαρχοι, κύριοι εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, των σωμάτων ασφαλείας, της εκπαιδευτικής κοινότητας, κύριε διοικητά του νοσοκομείου, κύριοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, πρόεδροι και σύμβουλοι των δημοτικών κοινοτήτων του Δήμου Αρταίων, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης, φίλες και φίλοι, συνδημότισσες και συνδημότες…..
Υπάρχουν στιγμές στη ζωή των ανθρώπων ξεχωριστές, σημαντικές, ιδιαίτερες, συγκινητικές, πλημμυρισμένες από κάθε μορφής συναισθήματα ικανοποίησης, τα οποία δημιουργούνται από την εκπλήρωση επιθυμιών και στόχων,
Υπάρχουν όμως και εκείνες οι στιγμές, που φέρουν το ιδιαίτερο βάρος της ευθύνης απέναντι στους συνδημότες σου για την τιμή που σου έκαναν και σε επέλεξαν να είσαι εσύ εκείνος ο οποίος θα τους εκπροσωπείς στο κομμάτι της τοπικής αυτοδιοίκησης , θα διαχειρίζεσαι τα ζητήματα της πόλης τους, θα αγωνίζεσαι με καθημερινό ζήλο για το κοινό καλό, με γνώμονα πάντοτε το καλύτερο και συμφέρον για τον τόπο τους….
Συνδημότες μου,
Είμαστε σήμερα εδώ για να δώσουμε όρκο τιμής και ευθύνης απέναντι σε κάθε δημότη
Είμαστε εδώ σήμερα γιατί αγαπάμε αυτό τον τόπο, πιστεύουμε στη μοναδικότητά του, την κληρονομιά του, την ιστορία του.
Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα . Είναι μια ιδιαίτερη στιγμή, που κυριαρχεί η συναίσθηση του καθήκοντος τόσο για εμένα, όσο και για τους συνεργάτες μου.
Αποτελεί μέγιστη τιμή, η θέση από την οποία σήμερα σας απευθύνομαι ! Αντιλαμβάνομαι με συναίσθηση την ευθύνη που αναλαμβάνω. Και αντιλαμβάνομαι τι σημαίνει να κρατάς το τιμόνι του Δήμου….. Απόφασή μου, να καταβάλλω όλες μου τις δυνάμεις για να τιμήσω την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου…..
Την εμπιστοσύνη και την εντολή που εκφράστηκε και που ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο στην μακραίωνη ιστορία της πόλης και του Δήμου. Ένα κεφάλαιο έμπνευσης , δημιουργίας, προοπτικής, μα πάνω απ΄όλα μεγάλης ευθύνης και σκληρής δουλειάς.
Ανοίγεται ένα παράθυρο, από όπου το μέλλον διαφαίνεται αισιόδοξο, μα συνάμα απαιτητικό.
Το μέλλον που οφείλουμε να υπηρετήσουμε με σεμνότητα, πίστη και υπακοή στους νόμους, με σεβασμό στη θέση που οι δημότες μας τοποθέτησαν με την ψήφο τους.
Με δυναμισμό, προγραμματισμό και σχεδιασμό, τιμιότητα και ακεραιότητα θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για όσα θέλουμε να αλλάξουμε και όσα θέλουμε να εξελίξουμε στην επόμενη πενταετία που ανοίγεται μπροστά μας.

Αγαπητοίμου συμπολίτες,
Ορκιστήκαμε σήμερα και ορκιζόμαστε ενώπιόν σας και ενώπιον του αρτινού λαού πως σεβόμενοι τη Δημοκρατία και την ψήφο των πολιτών και ανεξάρτητα από τις διαφορές που ενδεχομένως να έχουμε στις αντιλήψεις μας, στις προτεραιότητες, στον τρόπο δουλειάς μας, θα συνεργαστούμε όλοι μαζί έξω από λογικές νικητών και ηττημένων γόνιμα και παραγωγικά για να φέρουμε το αποτέλεσμα που οι πολίτες αναμένουν από εμάς.
Για όλους εσάς που με γνωρίζετε, αλλά και για εσάς που δεν έχει τύχει να με γνωρίσετε ακόμα , σας αναφέρω ότι ο χαρακτήρας μου και η ιδιοσυγκρασία μου δεν μου επιτρέπουν να μονοπωλώ το ενδιαφέρον. Και επειδή η σημερινή ημέρα είναι για όλους τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους από όλες τις δημοτικές παρατάξεις, θα ήθελα εδώ σήμερα ενώπιον όλων, να σας διαβεβαιώσω ότι δεν ερχόμαστε ως οι μεγάλοι νικητές και αλαζόνες, ως τιμωροί ή εκδικητές αν θέλετε, αλλά επιθυμούμε και θα επιδιώξουμε μια εποικοδομητική συνεργασία, σωστή και στοχευμένη κριτική, ανοιχτό και ουσιαστικό διάλογο, έτοιμοι να αφουγκραστούμε τις προτάσεις σας και να επιζητήσουμε την ενεργό συμμετοχή σας σε όλα τα όργανα που προβλέπονται για την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του Δήμου μας.
Γιατί το κρίσιμο θέμα σήμερα δεν είναι η νίκη στις εκλογές. Το κορυφαίο θέμα είναι η αναζήτηση των απαντήσεων στα πολλαπλά προβλήματα των δημοτών μας.Πρέπει να θυμόμαστε πάντα οτι ανεξάρτητα από επιμέρους πολιτικές διαφορές ή διαφορές αντιλήψεων, όλοι μαζί εκπροσωπούμε το σύνολο της κοινωνίας. Και αυτή η κοινωνία μας προσέφερε την ψήφο της στηρίζοντας πάνω μας προσδοκίες και απαιτήσεις. Μεταφέροντας στις δικές μας πλάτες, τα δικά της βάρη. Και τα βάρη αυτά έχουμε υποχρέωση να τα σηκώσουμε ……..
Η παρουσία όλων μας στο νέο δημοτικό συμβούλιο, δεν σημαίνει τίποτα άλλο παρά καθημερινή δουλειά και προσπάθεια για να γίνει καλύτερη η ζωή και το μέλλον των πολιτών του Δήμου Αρταίων. Ασφαλώς το μεγαλύτερο βάρος πέφτει πάντοτε στην πλευρά που οι πολίτες επέλεξαν να διοικήσει, όμως η δημοκρατία και ειδικά η αυτοδιοίκηση δεν επιτρέπει τους μονολόγους. Αντίθετα επιβάλει διάλογο και σύνθεση απόψεων, πλούτο ιδεών και πρωτοβουλιών.
Θα ήθελα να θεωρήσετε ως δεδομένη τη βούλησή μου για συνεργασία με όλες τις δημοτικές παρατάξεις, όλους τους δημοτικούς συμβούλους, όπως και με το σύνολο των αρχών και φορέων. Γι΄ αυτό και δε λέω απλά οτι η πόρτα του γραφείου θα είναι ανοικτή σε όλους, αλλά ότι εγώ πρώτος θα χτυπώ τη δική σας πόρτα.
Η διοίκηση του Δήμου δεν είναι εξουσία, αλλά υπηρεσία προς τους πολίτες.
Οδηγός των αποφάσεών μας θα είναι η θέλησή τους.
Θα πολιτευτούμε για να αποκαταστήσουμε την ισονομία και τη δικαιοσύνη. Με οποιοδήποτε κόστος…. Θα αποφασίζουμε και θα λογοδοτούμε με εντολέα μας τους δημότες. Αυτή τη δέσμευση θα τηρήσουμε με ευλάβεια.
Η Νέα Δημοτική Αρχή αγαπά και σέβεται τούτον τον τόπο. Αυτή την όμορφη και με ιστορία μακρά, πόλη.
Η νέα Δημοτική αρχή δεν ξεχωρίζει παρατάξεις και χρώματα, ούτε και διαφορετικές απόψεις. Η διαφορετική άποψη γεννά νέες ιδέες, εμπλουτίζει τον διάλογο και αποπνέει σύμπνοια και ομόνοια. Χρειαζόμαστε την άλλη άποψη. Χρειαζόμαστε τη συνεργασία. Χρειαζόμαστε την επικοινωνία.
Δεν θα είμαστε απλά μια διαφορετική δημοτική αρχή.
Επικαλούμαστε μια άλλη πολιτική και κυρίως μια άλλη κουλτούρα.
Με συστράτευση, με αναλογική συμμετοχή όλων, θα επιτύχουμε εκείνον τον πολιτικό πολιτισμόπου τόσο πολύ έλειψε. Αυτός ο Πολιτισμός θα μας βοηθήσει να περάσουμε απέναντι και να σταθούμε ρωμαλέοι μπροστά στα συσσωρευμένα προβλήματα του Δήμου.
Με τη συνύπαρξη θα πορευτούμε μπροστά. Τίποτε δεν κινείται, αν εμείς οι ίδιοι δεν το θέσουμε σε κίνηση.
Στόχος μας η δουλειά με όραμα.
Στόχος μας είναι το κοινό καλό.
Στόχος μας είναι η ευημερία των δημοτών.
Στόχος μας είναι η καθημερινότητα του συμπολίτη να χαρακτηρίζεται από ποιότητα και αξιοπρέπεια.
Στόχος μας οι δυναμικές διεκδικήσεις από την κεντρική εξουσία και οι εγγυήσεις για τα μεγάλα έργα που αφορούν τον Μεγάλο μας Δήμο, που δικαιούται ο Δήμος, που αξίζουν στον Δήμο !
Συνδημότες μου,
Ο όρκος που σήμερα δώσαμε και που προβλέπεται στη νομοθεσία, αποτελεί μια ουσιαστική ηθική δέσμευση εκείνου που ορκίζεται προς εκείνον που τον εξέλεξε.
Είναι ένα «συμβόλαιο τιμής» θα λέγαμε, ανάμεσα στον διοικούντα και τον διοικούμενο, που ειδικά ο πρώτος, οφείλει να τηρεί καθημερινά, μέχρι και την ημέρα που δεν θα ασκεί πλέον τη διοίκηση.
Σήμερα βρισκόμαστε στην αφετηρία. Αναλαμβάνω το ρόλο του πρώτου, αλλά μεταξύ ίσων πάντα!
Ζητώ σήμερα από αυτή τη θέση την συμπαράστασή σας, την υπομονή σας και την κατανόησή σας, όπου χρειάζεται. Κανείς δεν περισσεύει. Είμαστε σ΄ αυτό όλοι μαζί. Και ΜΑΖΙ θα προχωρήσουμε στον δύσκολο αυτό δρόμο.
Φίλες και φίλοι,
Στη νέα εποχή που ξεκινά σήμερα για το Δήμο Αρταίων ενώνουμε τις δυνάμεις μας προκειμένου να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών και να πετύχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Στην προσπάθεια αυτή θα θέλαμε να έχουμε δίπλα όλους τους δημότες, όλη την τοπική κοινωνία. Οι γνώσεις, οι εμπειρίες και οι προτάσεις σας μπορούν να προσφέρουν πολλά στην τελική επιτυχία της Δημοτικής Αρχής.
Μια συλλογική επιτυχία για το καλό του τόπου!
Να καλωσορίσω και να συγχαρώ όσους για πρώτοι φορά εξελέγησαν είτε στο δημοτικό συμβούλιο, είτε στα τοπικά συμβούλια.
Εύχομαι υγεία και καλή δύναμη σε όλους τους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους, ώστε να έχουμε μια δημιουργική και αποτελεσματική δημοτική πορεία για την επίτευξη των κοινών μας στόχων.
Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου, και τους εύχομαι καλή θητεία.
Ευχαριστώ τον απερχόμενο δήμαρχο και τους συνεργάτες του, που πλέον θα πορευτούν μαζί μας, στο δημοτικό συμβούλιο, από τη θέση της αντιπολίτευσης!
Να καταθέσω επίσης τις θερμές μου ευχαριστίες στους απερχόμενους Συμβούλους που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στο Δήμο Αρταίων και την τοπική κοινωνία.
Ευχαριστώ θερμά όλους εσάς, που σήμερα μας τιμήσατε με την παρουσία σας.
Ευχαριστώ την οικογένειά μου που είναι πάντα δίπλα μου, στήριγμά μου….
Να ευχηθώ καλές γιορτές ! Ο καινούργιος χρόνος να φέρει υγεία, ευτυχία, χαμόγελα και φώτιση με την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.
Και να πω πως :
Η ευθύνη είναι τεράστια. Και η ελπίδα για το «όνειρο» έχει δρόμο μακρύ και δύσκολο.
Ο Δήμος Αρταίων μας καλεί! Το παρόν απαιτεί! Το μέλλον μας προκαλεί!
Ευχαριστώ!

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Ρεπορτάζ: Ανέκδοτο ο τουρισμός στην Άρτα – Ποια λύση προτείνει το Επιμελητήριο

Κώστας Παππάς

Η Όλγα Γεροβασίλη για την επίσκεψη της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας στην Άρτα

Κώστας Παππάς

Κλάδευση του Ιστορικού Πλατάνου Γέφυρας

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..