• Home
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Χιόνι και πάλι στα ορεινά της Άρτας – Μεγάλη προσοχή στους οδηγούς
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΟΣ

Χιόνι και πάλι στα ορεινά της Άρτας – Μεγάλη προσοχή στους οδηγούς

Από τα ξημερώματα της Τετάρτης χιονίζει σε όλο το μήκος του ημιορεινού και ορεινού δικτύου της Άρτας. Μηχανήματα της Περιφέρειας και των Δήμων βρίσκονται επί ποδός καθώς η χιονόπτωση είναι πυκνή, στα ορεινά κυρίως και προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους.

Όσοι οδηγοί θα κινηθούν στο ημιορεινό και ορεινό οδικό δίκτυο της Άρτας θα πρέπει απαραιτήτως να φέρουν αλυσίδες ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας συνιστά αυξημένη προσοχή και να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις.

Είναι χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί η προσπάθεια του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη αυτή την ώρα να διευκολύνει την διεξαγωγή κηδείας στη Μεγαλόχαρη καθώς πολλοί συγγενείς και φίλοι της οικογένειας του εκλιπόντος φθάνουν από Αθήνα και Ιωάννινα. Με μηχανήματα και αλατιέρες τους περιμένουν σε κομβικά σημεία για να τους οδηγήσουν στη Μεγαλόχαρη όπου θα τελεστεί η Εξόδιος Ακολουθία και η ταφή.

Όπως μας είπε ο Δήμαρχος Περικλής Μίγδος, οι θερμοκρασίες στην περιοχή δεν είναι ιδιαίτερα χαμηλές και αναμένεται αλλαγή του καιρού από χιόνι σε βροχή αλλά προς το παρόν το σκηνικό του δήμου συνθέτει η πυκνή χιονόπτωση.

Στο Δ. Αρταίων πυκνή χιονόπτωση είχαμε από τα ξημερώματα από το Κορφοβούνι και πάνω. Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ μηχανήματα του Δήμου βρίσκονται συνεχώς επί ποδός προκειμένου να καθαρίζονται οι δρόμοι και να διευκολύνεται η κυκλοφορία των οχημάτων. Να σημειωθεί ότι έχει κινητοποιηθεί και η Αστυνομία και όπως μάς μετέφερε ο Αντιδήμαρχος Κ. Ζέρβας, στο ύψος του Γριμπόβου υπάρχει “μπλόκο” και δεν επιτρέπεται σε οδηγούς που δεν φέρουν αλυσίδες να κινηθούν προς τα πάνω.

Για μια ακόμη φορά επισημαίνεται ότι χρειάζεται αυξημένη προσοχή, συνεχής ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες και αντιολισθητικές αλυσίδες.

 

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Δίκη Χρυσής Αυγής: Παρών στο δικαστήριο ο Κασιδιάρης

Κώστας Παππάς

Οι υποψήφιοι Βουλευτές ΚΚΕ Άρτας

Κώστας Παππάς

Συνελήφθη στην ΕΟ στο ύψος το Κομποτίου με ηρωίνη

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..