• Home
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Φοιτητικοί Σύλλογοι Άρτας για την μείωση στα αστικά εισιτήρια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φοιτητικοί Σύλλογοι Άρτας για την μείωση στα αστικά εισιτήρια

Πριν από λίγες ημέρες υπογράφηκε σύμβαση του πανεπιστημίου Ιωαννίνων με τον Δήμο Άρτας και το αστικό ΚΤΕΛ Άρτας για μηνιαίες κάρτες μετακίνησης των φοιτητών οι οποίες κοστολογούνται στα 15 ευρώ τον μήνα, με απεριόριστα δρομολόγια.
Το αίτημα για δωρεάν μετακίνηση διεκδικείται από τους φοιτητές για πολλά χρόνια και φέτος με παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις των αγωνιστικών Φοιτητικών Συλλόγων στην Άρτα καταφέραμε να αποσπάσουμε αυτό το μέτρο ανακούφισης για τους φοιτητές και τις οικογένειες τους οι οποίοι εξαιτίας της ακρίβειας δυσκολεύονται να βγάλουν τον μήνα, αφού τα ενοίκια είναι στον θεό, υπάρχουν αυξημένες τιμές στο σουπερμάρκετ και δίνουν 40 ευρώ τον μήνα απλά για να πηγαίνουν στην σχολή τους.
Η διεκδίκηση αυτή των Φοιτητικών Συλλόγων μέσα από τα συλλογικά τους όργανα και την οργανωμένη πάλη, είναι τρανή απόδειξη πως ό,τι έχει κερδίσει η νεολαία το έχει κάνει με αγώνες, υψώνοντας γερό ανάστημα στα εμπόδια που βάζουν οι πολιτικές της τωρινής κυβέρνησης αλλά και οι προηγούμενες. Δεν επαναπαυόμαστε! Συνεχίζουμε τον αγώνα για ένα πανεπιστήμιο που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες μας, θα είναι δωρεάν και θα προάγει την καθολική γνώση του επιστημονικού μας αντικειμένου.
Μέσα από τους αγώνες μας ως τώρα επίσης καταφέραμε και διεκδικήσαμε να μην εφαρμοστεί η απόσπαση της παιδαγωγικής επάρκειας και συνεχίζουμε δυναμικά για την κατοχύρωση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων!

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Οι συνταξιούχοι πάνε εκδρομή

Κώστας Παππάς

Η 34χρονη Ιωάννα 4 μήνες μετά την επίθεση με το βιτριόλι (βιντεο)

Κώστας Παππάς

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Η πρώτη φωτογραφία μετά το νέο χειρουργείο που υποβλήθηκε

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..