ΗΠΕΙΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τώρα κόβουν το ρεύμα και στα σχολεία

Πριν λίγες μέρες ο ΔΕΔΔΗΕ «έκοψε» την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε Δημοτικό Σχολείο της πόλης της Άρτας εν ώρα λειτουργίας, γιατί δεν είχε πληρωθεί ο λογαριασμός. Από μόνο του το γεγονός αυτό είναι εξοργιστικό!
Μετά από πάνω από μια δεκαετία εφαρμογής σκληρών νεοφιλελεύθερων πολιτικών, όπου όλα τα ορίζει η «αγορά», με την παραγωγή και διανομή της ενέργειας ιδιωτικοποιημένη, με την πλειοψηφία του ελληνικού λαού να φτωχοποιείται βίαια και να μην μπορεί να ανταπεξέλθει ούτε στις βασικές ανάγκες, με εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες να ζουν υπό τη βία να μην έχουν ρεύμα, να μην έχουν φαί, να μην έχουν σπίτι, να μην έχουν γιατρό, να μην έχουν σχολείο, να μην έχουν δουλειά, έφτασε φαίνεται και η στιγμή να «κόβεται» το ρεύμα και στα δημόσια σχολεία.
Ταυτόχρονα οι «εξηγήσεις» που δόθηκαν δημόσια από τους πρώην και νυν αρμόδιους αντιδημάρχους και την ίδια την Δημοτική Αρχή, περιπλέκουν την κατάσταση ακόμη πιο πολύ. Οι δηλώσεις του πρώην αρμόδιου Αντιδημάρχου κ.Ευαγγέλου που περιγράφουν μια εντελώς προβληματική κατάσταση, αφού όπως λέει: «τα έτη 2021 και 2022, οι Σχολικές Επιτροπές δεν έλαβαν καμία επιχορήγηση από το Δήμο, για αντιμετώπιση προβλημάτων και κάλυψη εκτάκτων αναγκών των σχολείων», πραγματικά μας δημιουργούν απορίες για το πως η παρούσα Δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει το ζήτημα των Σχολείων και των Σχολικών Επιτροπών.
Ζητάμε λοιπόν δημόσια και θα το ζητήσουμε και στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, από την Δημοτική Αρχή να διευκρινίσει:
1. Χρηματοδοτήθηκαν ή όχι οι Σχολικές Επιτροπές για την αντιμετώπιση προβλημάτων και κάλυψη εκτάκτων αναγκών των σχολικών μονάδων; Σε ποιο ύψος είναι η χρηματοδότηση αυτή και από ποιους πόρους;
2. Πως είναι δυνατόν να κόβεται το ρεύμα σε ένα σχολείο, χωρίς κανείς να ξέρει τίποτα; Σε ποιο ύψος ήταν το χρέος του λογαριασμού και για πόσο και ποιο χρονικό διάστημα μιλάμε;
3. Πως είναι δυνατόν η Δημοτική Αρχή Τσιρογιάννη να μην έχει ποτέ καμιά ευθύνη για οτιδήποτε «κακό» συμβαίνει στον Δήμο Αρταίων τόσα χρόνια τώρα;
4. Υπάρχουν πραγματικά χρήματα ή όχι στους αντίστοιχους ΚΑΕ για τις ανάγκες των Σχολικών Μονάδων;
Το ζήτημα ούτε απλό είναι, ούτε ξεπερνιέται τόσο εύκολα! Πριν μιάμιση εβδομάδα, στην συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του Δήμου, η Δημοτική Αρχή εμφάνισε μια εικόνα ανάπτυξης και δύναμης. Λίγες μέρες μετά εργολάβοι και ΔΕΔΔΗΕ κόβουν το ρεύμα σε σχολείο για χρέη.
Όταν λοιπόν καταγγέλλαμε και καταψηφίζαμε τον προϋπολογισμό λέγοντας ότι πρόκειται για έναν πλαστό, μη υλοποιήσιμο, ελλειμματικό ως προς την κοινωνική πολιτική προϋπολογισμό, υπό το οικονομικό παρατηρητήριο των ΟΤΑ, που «τάζει καθρεφτάκια στους ιθαγενείς και κλείνει το μάτι σε αυτούς που «επιχειρούν» με το Δημόσιο χρήμα, τον ιδρώτα και το αίμα του λαού» και που δεσμεύει ποσό μόλις 50.000 € για αποθεματικό του δήμου, αποδείχθηκε στην πράξη ότι είχαμε απόλυτο δίκιο.
Άρτα, 24/01/2023
Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Γ. Στύλιος: Ενισχύουμε την επαγγελματική και τεχνική κατάρτιση στο Δημόσιο ΙΕΚ Άρτας – Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων

Κώστας Παππάς

Ημερίδα παρουσιάσης αποτελεσμάτων του έργου COOPERNET

Κώστας Παππάς

«Εβραϊκή κοινότητα της Πρέβεζας – Εκτοπισμός και εξόντωση – Τοπική Ιστορία και κοινωνική ενσυναίσθηση»

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..