• Home
  • ΗΠΕΙΡΟΣ
  • Το 1 Ημερήσιο Επάλ Άρτας θα πραγματοποιήσει πρόγραμμα Εράσμους + ΚΑ122.
ΗΠΕΙΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το 1 Ημερήσιο Επάλ Άρτας θα πραγματοποιήσει πρόγραμμα Εράσμους + ΚΑ122.

Πρόκειται για πρόγραμμα που εκπαιδεύει μαθητές στα διδαχθέντα αντικείμενά τους.
Συγκεκριμένα το πρόγραμμα αφορά εκπαίδευση στην «Γηριατρική νοσηλευτική»
Η γηριατρική νοσηλευτική είναι ένας κλάδος της νοσηλευτικής με μεγάλη ζήτηση ειδικά στο εξωτερικό. Το σχολείο μας κατέθεσε πρόταση η οποία πήρε την απαραίτητη βαθμολογία και τώρα είναι σε θέση να υλοποιήσει για πρώτη φορά εκπαίδευση μαθητών του στο εξωτερικό.
Η εκπαίδευση θα γίνει στην Τουρκία στις πόλεις Αϊδίνιο και Σμύρνη. Οι μαθητές θα εκπαιδευτούν σε πανεπιστήμιο κάνοντας μαθήματα ανατομίας και φυσιολογίας. Σε νοσοκομεία αλλά και σε γηροκομεία. Θα γίνουν μαθήματα κλινικής ψυχολογίας τρίτης ηλικίας και μαθήματα νοσηλευτικής διεργασίας με χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών . Επίσης θα κάνουν μαθήματα σε αντίστοιχο επαγγελματικό λύκειο.
Οι μαθητές θα μπορέσουν να δούνε τις ιατρικές εγκαταστάσεις μιας άλλης χώρας αλλά και να εξασκήσουν τις επαγγελματικές δεξιότητες που έχουν μάθει στο σχολείο. Επίσης θα δούνε πανεπιστημιακά ιδρύματα και σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης . Θα μπορέσουν να εξασκήσουν τα αγγλικά τους και να έρθουν σε επαφή με ασθενείς και ηλικιωμένους μιας άλλης κουλτούρας.
Το πρόγραμμα όμως αυτό συνδυάζει και πολιτιστικές επαφές, έτσι λοιπόν θα είναι σε θέση να δούνε από κοντά την Έφεσο, το Αϊβαλί, την Φώκαια, την Σμύρνη, τον Κιτρκιτζέ ( το χωριό της Διδώς Σωτηρίου). Να περιπλανηθούν στην πόλη του Αϊδινίου και της Σμύρνης , να γευτούν τα φαγητά και να αναζητήσουν σημεία κοινά και συγκλίσεις των δύο λαών.
Συνολικός χρόνος προγράμματος 19 ημέρες.
Η ομάδα του Επάλ αποτελείται από 20 μαθητές του τομέα υγείας πρόνοιας κ ευεξίας της Β λυκείου και Γ νοσηλευτικής. Θα συνοδεύσουν 2 καθηγήτριες του αντίστοιχου τομέα.
Η προετοιμασία των μαθητών έχει ήδη γίνει από τους υπεύθυνους καθηγητές και το λόγγο του προγράμματός μας έχει ήδη επιλεγεί.
Μετά το πέρας της εκπαίδευσης θα τους χορηγηθεί Europass εργασίας σε εξωτερικό, στους συμμετέχοντες μαθητές.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Η ανακατασκευή του πεζόδρομου Σκουφά……

Κώστας Παππάς

ΣτΕ: Συνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός υγειονομικών και ΕΜΑΚ, συνταγματική και η αναστολή

Κώστας Παππάς

Καύσωνας με καταιγίδες: Σε ποιες περιοχές θα βρέξει την Κυριακή

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..