• Home
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Το Επιμελητήριο Άρτας υποστηρίζει τις δράσεις στήριξης γυναικών στον εργασιακό χώρο και είναι δίπλα στο Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών
ΗΠΕΙΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Επιμελητήριο Άρτας υποστηρίζει τις δράσεις στήριξης γυναικών στον εργασιακό χώρο και είναι δίπλα στο Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών

Κάθε χρόνο στις 18 Σεπτεμβρίου 2025 γιορτάζεται η Διεθνής Ημέρα Ισότητας των Αμοιβών, η οποία θεσπίστηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 18 Δεκεμβρίου 2019. Με αφορμή την ημέρα αυτή, το Επιμελητήριο Άρτας έδωσε το παρών στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Αρταίων και το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών στη δομή, με σκοπό την ανάδειξη προβλημάτων και την ενημέρωση επί των παρεχόμενων υπηρεσιών στις γυναίκες της περιοχής μας.
Το Επιμελητήριο Άρτας εκπροσώπησαν στην εκδήλωση τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου, Ξανθή Μπανιά και Χρυσοβαλάντω Μπαρτζώκα, οι οποίες είχαν μια εκτενή συζήτηση με τα στελέχη του κέντρου γύρω από τα προβλήματα που ταλανίζουν σε μεγάλο βαθμό τις γυναίκες στην ελληνική κοινωνία, με έμφαση στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και στους τρόπους που οι γυναίκες της περιοχής μας μπορούν να υποστηριχθούν και να ενδυναμωθούν μέσα από τους πολλαπλούς ρόλους που καλούνται να επιτελέσουν στη σύγχρονη κοινωνία. Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Ισότητας των Αμοιβών, οι κυρίες Μπανιά και Μπαρτζώκα ζήτησαν να ενημερωθούν από τα στελέχη του κέντρου για τις παρεχόμενες υπηρεσίες εργασιακής συμβουλευτικής στις γυναίκες που υφίστανται διακρίσεις στον εργασιακό τομέα, αλλά και στις άνεργες.
Το Επιμελητήριο Άρτας υποστηρίζει τις δράσεις στήριξης γυναικών στον εργασιακό χώρο και είναι δίπλα στο Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Αρταίων σε ό,τι χρειαστεί. Στην παρούσα φάση ζητήθηκε από το Επιμελητήριο Άρτας να ενημερώνει τις γυναίκες – μέλη του για τις υπηρεσίες συμβουλευτικής που παρέχονται δωρεάν από τη δομή, ώστε να απευθύνονται σε αυτήν για να υποστηριχθούν νομικά και ψυχολογικά οι ευάλωτες γυναίκες και οικογένειες, αλλά και να ενδυναμωθούν σε περίπτωση που αντιμετωπίσουν προβλήματα στο οικογενειακό ή εργασιακό περιβάλλον. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Άρτας συμμετέχουν στο Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών εκπροσωπώντας το Επιμελητήριο Άρτας, στηρίζοντας πληθώρα διαφορετικών δράσεων και πρωτοβουλιών που προωθούν τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και προβάλλουν την ισότητα των φύλων στον εργασιακό τομέα, την εκπαίδευση, αλλά και στην ανάληψη στρατηγικών θέσεων σε διάφορους τομείς.

 

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Συλλυπητήριο μήνυμα του Επιμελητηρίου Άρτας για το θάνατο του Δημήτρη Παπαγιάννη

Κώστας Παππάς

Αυτοκτόνησε 30χρονος ειδικός φρουρός με το υπηρεσιακό του όπλο – Περίμενε το πρώτο τους παιδί

Κώστας Παππάς

Συνεχίζεται η Απογραφή Γεωργίας – Κτηνοτροφίας 2021, ολοκληρώνεται στις 22 Ιουνίου 2021

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..