• Home
  • ΗΠΕΙΡΟΣ
  • Το Γενικό Γυμνασίου Νεοχωρίου Άρτας για δεύτερη σχολική χρονιά θα συμμετέχει και θα πραγματοποιήσει δράσεις για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών
ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ

Το Γενικό Γυμνασίου Νεοχωρίου Άρτας για δεύτερη σχολική χρονιά θα συμμετέχει και θα πραγματοποιήσει δράσεις για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών

Το Γενικό Γυμνασίου Νεοχωρίου Άρτας για δεύτερη σχολική χρονιά θα συμμετέχει και θα πραγματοποιήσει δράσεις για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023, που διοργανώνει η Γενική Διεύθυνση Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, Διεύθυνση Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων, Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Την δράση υλοποιούν οι καθηγήτριες των ξένων γλωσσών (κα. Κοζετζή Κωνσταντία και Φαρσαράκη Γαρυφαλιά ) του σχολείου μας με την υποστήριξη των φιλολόγων.
Οι δράσεις αφορούν:
– απαντήσεις σε κουίζ σχετικά με τις γνωστότερες γλώσσες στην Ευρώπη και τον κόσμο, τον αριθμό των ανθρώπων που ομιλούν τις πιο γνωστές γλώσσες στον κόσμο, αλλά και γλώσσες που είναι άγνωστες στους περισσότερους.
– Ζωγραφική σε ένα χαρτόνι σημαίες διάφορων χωρών, γράφοντας το όνομα της χώρας, τη γλώσσα καθώς και χαρακτηριστικά αξιοθέατά της,
– Γλωσσοδέτες και παιχνίδια λέξεων στα αγγλικά και γερμανικά
– έκθεση των εργασιών τους σε χώρο του σχολείου..

Μέσα από αυτές τις δράσεις, οι μαθητές/μαθήτριες μαθαίνουν διασκεδάζοντας, ενώ για τη συμμετοχή τους θα λάβουν στυλό, αυτοκόλλητα και κορδέλες, υλικό που στάλθηκε στο σχολείο μας από τη Γενική Διεύθυνση Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, Διεύθυνση Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων, Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Δήλωση Προέδρου Περιφερειακού Συμβουλίου Στ. Παργανά για επίθεση από ΜΜΕ

Κώστας Παππάς

Αναφορά του Γιώργου Στύλιου προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης για το Ειρηνοδικείο Φιλιππιάδας

Κώστας Παππάς

Τριήμερο γεμάτο Πολιτισμό και Αθλητισμό στην Άρτα

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..