ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ
Στις 6 το απόγευμα, συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί θα αποχαιρετήσουν τον 75χρονο Ν.Α ο οποίος χθες το απόγευμα δολοφονήθηκε από τον 29χρονο πρώην γαμπρό του στην αυλή του σπιτιού του στο Αστροχώρι Άρτας.
Μόλις πριν από 10 μήνες το ορεινό χωριό της Άρτας είχε “παγώσει” από ένα ακόμη έγκλημα όταν 64χρονος πρώην αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε 62χρονο συγγενή του για κτηματικές διαφορές.
Η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη καθώς βιώνει ένα ακόμη άγριο έγκλημα αυτή τη φορά μεταξύ γαμπρού και πεθερού.
Πέρα από την τραγωδία που βιώνουν οι οικογένειες των άμεσα εμπλεκόμενων, μία τόσο μικρή κοινωνία έρχεται αντιμέτωπη με εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις που επιβάλλουν ο θυμός, η οργή και εν τέλει τα όπλα. Ιδιαίτερα το θέμα της οπλοφορίας σχολιάζεται έντονα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που σε συνδυασμό με τον οξύθυμο χαρακτήρα του δράστη δημιουργούν τις συνθήκες μιας τραγωδίας.
Και στο Αστροχώρι Άρτας δύο τραγωδίες σε λιγότερο από ένα χρόνο διαγράφουν έναν κύκλο αίματος που όλοι εύχονται να σταματήσει εδώ.
Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του 29χρονου το αυτοκίνητο του οποίου εντοπίστηκε αργά χθες το βράδυ στο Αυλάκι Αιτωλοακαρνανίας.