• Home
  • ΗΠΕΙΡΟΣ
  • Τοποθέτηση Γιώργου Στύλιου στην 14η Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης
ΗΠΕΙΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τοποθέτηση Γιώργου Στύλιου στην 14η Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης

Χαιρετισμό κατά την έναρξη των εργασιών της 14ης Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ),απεύθυνε ο Γιώργος Στύλιος.Στην ομιλία του τόνισε το συμβολισμό αυτών των συναντήσεων και την αξία της ενημέρωσης που προσφέρουν στους παραγωγούς, την αυτοδιοίκηση και τους οικονομικούς εταίρους της ελληνικής Περιφέρειας.
Απότην πόλη των Ιωαννίνων όπου έλαβε χώρα η Επιτροπή,ο κ. Στύλιοςσημείωσε πως είχε ζητήσειη Επιτροπή να συνέρχεται σε περιοχέςμε σημαντική πρωτογενή παραγωγή.Υπογραμμίζοντας πως η Ήπειρος, ένα από τα κέντρα της ελληνικής κτηνοτροφίας, ένας τόπος που ξεχωρίζει για την αγροτική παραγωγή, τη μεταποίηση, τον αγροτουρισμό και τα εκλεκτά του προϊόντα είναι μια τέτοια επιλογή.
Αναφέρθηκε, επιπλέον, σε δράσεις που χρηματοδοτήθηκαν από το ΠΑΑ τα τελευταία χρόνια στην Ήπειρο όπως είναι οι:34 αγροτικές οδοποιίες ύψους 13,6 εκατ. ευρώ, τα 13 αρδευτικά έργαπροϋπολογισμού 22 εκατ. ευρώ και η ενίσχυση 655 «Νέων Αγροτών» με 24,5 εκατ. ευρώ για να ασχοληθούν επαγγελματικά με τον πρωτογενή τομέα.Σημειώνοντας πως το ΠΑΑαποτελεί το βασικό εργαλείο που διαθέτουμε για να αντιμετωπίσουμε την ερημοποίηση της υπαίθρου και το εθνικό πρόβλημα του δημογραφικού.
Ο Βουλευτής Άρτας της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως η αξιοποίηση των πόρων του ΠΑΑ για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία κινήτρων, ώστε οι νέοι να παραμείνουν στην περιφέρεια και να ασχοληθούν με τη γεωργία και την κτηνοτροφία αποτελεί προτεραιότητα. Πρόσθεσε μάλιστα πως:«οφείλουμε να επενδύσουμε στην «αποντιζελοποίηση» τουπρωτογενή τομέα, με την ευφυή γεωργία και την ανάπτυξη των ΑΠΕ. Με στόχονα μειώσουμε το κόστος της παραγωγής και να δημιουργήσουμε οικονομίες κλίμακας και να οικοδομήσουμε ένα πρωτογενή τομέα: βιώσιμο, πράσινο, ανθεκτικό, ψηφιακό, και ανταγωνιστικό».

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Συνελήφθη στην Πρέβεζα με περίστροφο και ναρκωτικά

Κώστας Παππάς

Κώστας Μπάρκας: Μήνυμα για τη Γιορτή του Αγίου Χαραλάμπους

Κώστας Παππάς

Σύσκεψη Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Άρτας κ. Ψαθά με τον Προϊστάμενο του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Ιωαννίνων

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..