• Home
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Τι αλλάζει στα σχολεία – Στις 12 Σεπτεμβρίου το πρώτο κουδούνι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι αλλάζει στα σχολεία – Στις 12 Σεπτεμβρίου το πρώτο κουδούνι

Διαδραστικοί πίνακες, σετ ρομποτικής και παιδαγωγικός σύμβουλος – μέντορας
Πιο συγκεκριμένα, στις τάξεις θα βρεθούν σχεδόν 8.600 νέοι εκπαιδευτικοί σε Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια, Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, μετά από 12 χρόνια στα οποία δεν είχε γίνει κανένας μόνιμος διορισμός.
Στη φετινή σχολική χρονιά επεκτείνεται χρονικά το ολοήμερο σχολείο από τις 4:00 στις 5:30 μ.μ., με στόχο αφ’ ενός την αναβάθμιση της παρεχόμενης δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης, αφ’ ετέρου τη στήριξη των εργαζόμενων γονέων και των οικογενειών, με την προσέγγιση του σχολικού και του εργασιακού ωραρίου.
Παράλληλα, αναβαθμίζεται το περιεχόμενο, με νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με περισσότερες δημιουργικές δράσεις για τα παιδιά, όπως δημιουργική γραφή και εικαστικά. Η εφαρμογή ξεκινά στο 50% των τμημάτων που λειτουργούν σήμερα ως ολοήμερα, νηπιαγωγεία και δημοτικά, περίπου 5.000, χωρίς κριτήρια εγγραφής.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Πώς θα κάνετε το rapid test, τι αποτελεσματικότητα έχει

Κώστας Παππάς

Τραγωδία: Νεκρός 23χρνος Σμηνίτης στην υπηρεσία του

Κώστας Παππάς

50χρονος έκλεβε εξωκκλήσια στη Ροδαυγή Άρτας

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..