• Home
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Τελικό Συνέδριο του έργου INNO.TRITION«Καινοτόμος χρήση υποπροϊόντων ελαιοτριβείων, οινοποιείων και τυροκομείων στη διατροφή των παραγωγικών ζώων για την παραγωγή λειτουργικών τροφίμων για ζώα»
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τελικό Συνέδριο του έργου INNO.TRITION«Καινοτόμος χρήση υποπροϊόντων ελαιοτριβείων, οινοποιείων και τυροκομείων στη διατροφή των παραγωγικών ζώων για την παραγωγή λειτουργικών τροφίμων για ζώα»

Την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Τελικό Συνέδριο του έργου INNO.TRITION«Καινοτόμος χρήση υποπροϊόντων ελαιοτριβείων, οινοποιείων και τυροκομείων στη διατροφή των παραγωγικών ζώων για την παραγωγή λειτουργικών τροφίμων για ζώα» το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Interreg Ελλάδα-Ιταλία V-A 2014-2020 και ειδικότερα από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ε.Τ.Π.Α.) και από Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Ιταλίας. Το Συνέδριο ξεκίνησε με χαιρετισμούς από τον κ. Γκολομάζο Ιωάννη Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Άρτας, τον καθηγητή Σκούφο Γιάννη Επιστημονικό Υπεύθυνο του έργου του Τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, την Δρ. Angela Cardinali ερευνήτρια από το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας – Ινστιτούτο Επιστήμης Παραγωγής Τροφίμων – ISPA της Ιταλίας και την κα. Chryssa Pieri, projectofficer του έργου INNO.TRITION.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του έργου από την ProjectManager του έργου κα. Διαμαντοπούλου Αθανασία, τον καθηγητή Σκούφο Γιάννη από το Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τον Δρ. FrancescoIannaccone από το Πανεπιστήμιο του Μπάρι και την Δρ.Angela Cardinali και τον Δρ. Federico Baruzzi ερευνητές από το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας – Ινστιτούτο Επιστήμης Παραγωγής Τροφίμων – ISPA της Ιταλίας αναφορικά με την αξιοποίηση των υπολειμμάτων ελαιουργίας, οινοποιίας και τυροκομίας με γνώμονα τις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Επίσης αναφέρθηκε η χρήση των αποβλήτων από ελιά, κρασί, και τυροκομικά προϊόντα στην διατροφή των ζώων, καθώς και τα οφέλη από τη χρήση ειδικώς επεξεργασμένων προϊόντων της φυτικής και ζωικής παραγωγής στο κρέας.


Τέλος,οι παραγωγοί-ωφελούμενοι από την Ελλάδα κ. Μίχας Κωνσταντίνος, κα. Νέλλη Αικατερίνη, κ. Ζάχαρης Χρήστος, κ. Έξαρχος Αριστείδης,καθώς επίσης και τρεις παραγωγοί από την Ιταλία,παρουσίασαν την εμπειρία τους από την συμμετοχή τους στο έργο και έγινε παρουσίαση της πλατφόρμας του έργου INNO.TRITION. Ακολούθησε συζήτηση σχετικά με τον βιώσιμο σχεδιασμό στον πρωτογενή τομέα.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Αλλαγές στον τρόπο εργασίας – Μείωση στο ωράριο, μείωση στους μισθούς

Κώστας Παππάς

Αναδρομικά συνταξιούχων: Αναλυτικά τα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι

Κώστας Παππάς

Ο Σύλλογος Γυναικών Άρτας της ΟΓΕ για την Εκπτωτική Νύχτα την Τρίτη 30 Ιουλίου.

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..