ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα.. έσπασαν και φέτος στην Άρτα – Το έθιμο του Μ. Σαββάτου

Τα…έσπασαν και φέτος στην Άρτα το πρωί του Μ. Σαββάτου με τη Πρώτη Ανάσταση.

Ένα έθιμο που κρατά πολλά χρόνια όταν στο κέντρο και στις γειτονιές της πόλης σπάνε πήλινα, πιάτα, μπουκάλια και οτιδήποτε κάνει θόρυβο αναγγέλοντας τη νίκη της Ζωής επί του Θανάτου.
Τα τελευταία χρόνια ο Δ. Αρταίων και ο Εμπορικός Σύλλογος μοιράζουν μπότια και πιάτα σε όλα τα εμπορικά καταστήματα και στον πεζόδρομο της Σκουφά στήνεται μία μικρή γιορτή. Έστω και με τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλει η πανδημία, το έθιμο τηρήθηκε στην αγορά της Άρτας.
Ο Δήμαρχος Χρ. Τσιρογιάννης μαζί με τους συνεργάτες του συμμετείχαν στο έθιμο ρίχνοντας τα μπότια μπροστά από τα ανακαινισμένα δημοτικά καταστήματα στον πεζόδρομο της Σκουφά, ευχόμενοι “Καλή Ανάσταση” και “Καλό Πάσχα” στους δημότες.
Η αναγγελία της Πρώτης Ανάστασης φέρνει το μήνυμα της ελπίδας, της αγάπης και της νικηφόρας μάχης που έδωσε ο Χριστός.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Άρτα: Αποτελέσματα 327 χθεσινών rapid test

Κώστας Παππάς

Επικοινωνία Β. Τσίρκα με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ για τη χθεσινή χαλαζόπτωση

Κώστας Παππάς

ΞΕΝΙΑ: “΄Ενα μικρό Ίδρυμα Νιάρχος” στην Άρτα

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..