• Home
  • ΗΠΕΙΡΟΣ
  • Σύσκεψη για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της πόλης.
ΗΠΕΙΡΟΣ

Σύσκεψη για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της πόλης.

Σύσκεψη αναφορικά με την πορεία δημιουργίας του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Πρέβεζας ( Open mall Prevezas), πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Πρέβεζας κ. Νίκου Γεωργάκου.
Συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας (που είναι ο συνδικαιούχος φορέας του έργου) κ.Ιωάννης Μπούρης , ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κωσταντίνος Ακρίβης, οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι κα Αθηνά Κωνσταντάκη και κ. Γρηγόρης Κουμπής, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Αντώνης Μπέζας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου και του Επιμελητηρίου.
Σκοπός του έργου είναι η δημιουργία ενός ελκυστικού περιβάλλοντος και η αναβάθμιση της Κεντρικής Αγοράς της Πρέβεζας, έτσι ώστε να διαμορφωθεί στην περιοχή παρέμβασης που είναι η Οδός Εθνικής Αντίστασης σε μήκος 450 μέτρων και οι κάθετοι οδοί, ένας ενιαίος χώρος που να συνδυάζει αγορές και ψυχαγωγία, εφαρμόζοντας τις αρχές της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.
Η συγκεκριμένη πρόταση είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)2014-2020” με συνολικό προυπολογισμό 1.762.880,000 ευρώ, από τα οποία τα 1.495.000,00 ευρώ αφορούν το Δήμο της Πρέβεζας και τα 267.880,00 ευρώ το Επιμελητήριο Πρέβεζας. Πρόσφατα, με απόφαση του αρμόδιου Υφ/γού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ιωάννη Τσακίρη εγκρίθηκε η χρηματοδότησή του από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε) 2019- ΣΑΕ 119/1 με διαθέσιμη πίστωση 176.288,00 ευρώ για το 4ο τρίμηνο του 2019.
Οι δράσεις που προβλέπεται να υλοποιηθούν από το Δήμο στην περιοχή παρέμβασης περιλαμβάνουν την αναβάθμιση του οδοφωτισμού, την προμήθεια βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων, τη δημιουργία και τον εξοπλισμό υπαίθριου κινηματογράφου , τη δημιουργία σταθμού και την προμήθεια κοινόχρηστων ποδηλάτων με την ταυτόχρονη οριοθέτηση ποδηλατόδρομου, την προμήθεια και εγκατάσταση “έξυπνου ηλιακού φορτιστή” και “έξυπνου ηλιακού στύλου”, τον εκσυγχρονισμό της παιδικής χαράς έναντι του Κηποθεάτρου με πρόβλεψη για Α.Μ.Ε.Α, τη δημιουργία Ανοικτού Γυμναστηρίου έναντι του Κηποθεάτρου ,την προμήθεια υβριδικών minibus για τις μετακινήσεις εντός του Ιστορικού Κέντρου της πόλης καθώς και την αντικατάσταση υπαίθριων καθισμάτων, ζαρντινιέρων κλπ.
Οι δράσεις που προβλέπεται να υλοποιηθούν από το Επιμελητήριο αφορούν στη χρηματοδότηση 90 επιχειρήσεων της περιοχής παρέμβασης για να εξωραϊσουν τις προσόψεις των καταστημάτων τους (χρωματισμοί, φωτισμοί,αντικατάσταση πινακίδων κλπ).
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ο συντονισμός των ενεργειών που απαιτούνται για την υλοποίηση των πολλών υποέργων του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου(Α.Κ.Ε) Πρέβεζας με τη δημιουργία ομάδας έργου και την πρόσληψη με διαγωνιστική διαδικασία, τεχνικών συμβούλων για λογαριασμό του Δήμου και του Επιμελητηρίου Πρέβεζας , η αμοιβή των οποίων προβλέπεται από την εγκεκριμένη χρηματοδότηση.
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Η δημιουργία του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Πρέβεζας, που η χρηματοδότησή του επιτεύχθηκε με την πολύ καλή συνεργασία Επιμελητηρίου και Δήμου , είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό και πρωτοποριακό έργο που θα αναβαθμίσει την πόλη μας, θα ενισχύσει τις επιχειρήσεις μας, θα προσελκύσει επισκέπτες και θα τονώσει γενικά την τοπική οικονομία. Σαν νέα Δημοτική Αρχή δίνουμε μεγάλη προτεραιότητα στην υλοποίησή του, είμαστε αποφασισμένοι να τηρήσουμε τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί από την απόφαση ένταξης και καλούμε τους επαγγελματίες της περιοχής αλλά και όλη την τοπική κοινωνία να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν το έργο”.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Καθαρά Δευτέρα στην Κορωνησία: Δωρεάν δρομολόγια με λεωφορεία του αστικού ΚΤΕΛ

Κώστας Παππάς

Εκδήλωση για την ημέρα κατά της βίας των Γυναικών – Γυμνάσιο / Γενικό Λύκειο Νεοχωρίου

Κώστας Παππάς

Εργασίες στη… Φοντάνα της Άρτας

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..