Μια γυναίκα συνταξιούχος βρέθηκε αντιμέτωπη με τις αυστηρές διατάξεις της νομοθεσίας για τις πυρκαγιές, καθώς της επιβλήθηκε τσουχτερό διοικητικό πρόστιμο και συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Το περιστατικό αφορά την πυρκαγιά που ξέσπασε στις 10 Φεβρουαρίου 2025, περί ώρα 14:27, στην Τοπική Κοινότητα Μύτικα Πρέβεζας, στην περιοχή της Νικόπολης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Αρχών, η συνταξιούχος ημεδαπή προκάλεσε τη φωτιά όταν έβαλε φωτιά σε υπολείμματα καλλιεργειών στο αγροτεμάχιό της. Ωστόσο, λόγω των καιρικών συνθηκών και πιθανώς ανεπαρκών προληπτικών μέτρων, η φωτιά επεκτάθηκε ανεξέλεγκτα σε δασική και αγροτική έκταση. Συνολικά, η πυρκαγιά έκαψε 50 στρέμματα χορτολιβαδικής και δασικής έκτασης, καθώς και κτήματα με ελαιώνες.
Βάσει της νέας πυροσβεστικής διάταξης υπ’ αριθμ. 19/2024 και του άρθρου 9-2-3, επιβλήθηκε στην κατηγορούμενη διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.690 ευρώ. Επιπλέον, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω και οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθούν τυχόν περαιτέρω ευθύνες.
Το περιστατικό αυτό υπογραμμίζει την αυστηρότητα των νέων κανονισμών για την πρόληψη και καταστολή των πυρκαγιών, καθώς οι Αρχές εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα για την αποφυγή καταστροφών που πλήττουν το περιβάλλον, την αγροτική παραγωγή και τις περιουσίες των πολιτών. Οι πολίτες καλούνται να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί και να συμμορφώνονται με τις πυροσβεστικές διατάξεις, ώστε να αποτρέπονται αντίστοιχα περιστατικά στο μέλλον.
Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις