• Home
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Συνέντευξη Γιάννη Γκολομάζου στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha Radio 98.9
ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνέντευξη Γιάννη Γκολομάζου στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha Radio 98.9

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας κ. Γιάννης Γκολομάζος φιλοξενήθηκε την Τετάρτη 29 Ιουνίου στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha Radio 98.9 στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη ‘’ Τρίποντο στην οικονομία ‘’.
Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Γκολομάζος στο Αθηναϊκό ραδιόφωνο αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός και παραγωγικός κόσμος της Άρτας, αλλά και στην ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων από την πολιτεία για τη στήριξή τους.
Αναφέρθηκε καταρχάς στα χρέη που δημιούργησαν στις μικρές επιχειρήσεις οι διαδοχικές κρίσεις, χρέη που , όπως τόνισε με έμφαση , πρέπει το ‘’κράτος των Αθηνών ‘’ να τα δει με τη δέουσα σοβαρότητα , διασφαλίζοντας όχι μόνο τη βιωσιμότητα των μικρών και πολύ μικρών – οικογενειακών επί το πλείστον – επιχειρήσεων της περιοχής αλλά κυρίως την παραμονή των νέων στον τόπο τους.
Ο κ. Γκολομάζος επισήμανε ότι φτωχές περιοχές , όπως η Άρτα, χρειάζονται ακόμα μεγαλύτερες επιδοτήσεις σε ποσοστά άνω του 70% προκειμένου να γίνουν ελκυστικές για νέες επενδύσεις ( λ.χ στον τουρισμό ) και μεγάλα αναπτυξιακά έργα που θα δώσουν στις επιχειρήσεις το πλεονέκτημα της ανταγωνιστικότητας. ‘’ Δεν είναι δυνατόν ‘’ , ανέφερε χαρακτηριστικά, ‘’ η Άρτα να είναι πρώτη στην παραγωγή ακτινιδίου στην Ελλάδα και όμως ο κάμπος της να ποτίζεται από γεωτρήσεις, αντί να αξιοποιείται ο Άραχθος ποταμός και η λίμνη του φράγματος Πουρναρίου ‘’. Ειδικά για το ζήτημα της ενέργειας τόνισε ότι η Άρτα βιώνει εδώ και δεκαετίες μεγάλη αδικία, αφού ούτε αντισταθμιστικά οφέλη έχει από τη λειτουργία του φράγματος, ούτε η τεχνητή λίμνη αξιοποιείται, ούτε, τέλος , μπορούν οι επιχειρήσεις να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά μιας και η περιοχή χαρακτηρίζεται κορεσμένη για ΑΠΕ.
Τέλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου έθιξε το πρόβλημα των εργατών γης που εμφανίστηκε τα τελευταία χρόνια ως αποτέλεσμα άστοχων πολιτικών, ενώ υποστήριξε ότι το μέλλον του πρωτογενή τομέα βρίσκεται στην Ψηφιακή παραγωγή.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή στις εξετάσεις για την χορήγηση βεβαίωσης ασκήσεως επαγγέλματος Φαρμακοποιού

Κώστας Παππάς

Λέσχη Κλασικών Οχημάτων Άρτας και Δήμος Αρταίων Ταξίδι στο χρόνο μέσα από τα κλασικά οχήματα

Κώστας Παππάς

Αιτήσεις στο Δήμο Πρέβεζας για την παραχώρηση τμήματος αιγιαλού και παραλίας

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..