• Home
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Συνάντηση εργασίας για το Πρότυπο Αγροδιατροφικό Πάρκο στην Άρτα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση εργασίας για το Πρότυπο Αγροδιατροφικό Πάρκο στην Άρτα

Η Όλγα Γεροβασίλη, βουλευτής Άρτας και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, συμμετείχε στη συνάντηση εργασίας, που διοργάνωσαν ο Δήμος Αρταίων και το Επιμελητήριο Άρτας, το πρωί του Σαββάτου 22 Αυγούστου 2020.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων αλλά και οι ενέργειες που πρέπει να ακολουθηθούν, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η λειτουργία του Πρότυπου Αγροδιατροφικού Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου στην Άρτα, όπως ρητά αναφέρεται στο άρθρο 8 του Ν. 4559/2018, που, σε συνδυασμό με την Γεωπονική Σχολή, η οποία ιδρύθηκε με τον ίδιο νόμο που έφερε στη Βουλή και ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, θα προσφέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη για την τοπική παραγωγή και την τοπική οικονομία, ενσωματώνοντας καινοτόμα επιστημονικά και τεχνολογικά δεδομένα στον τομέα της αγροδιατροφής και διατηρώντας μια διαρκή λειτουργική διασύνδεση με την επιστημονική κοινότητα, την αγορά, τον καταναλωτή και την τοπική κοινωνία.


Η Όλγα Γεροβασίλη επεσήμανε στην τοποθέτησή της ότι το παραγωγικό μοντέλο, που προώθησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ήταν η αναγνώριση, η ανάδειξη και η έμπρακτη υποστήριξη των πλεονεκτημάτων κάθε περιοχής ώστε να υπάρξει βιώσιμη τοπική ανάπτυξη.
Γι’ αυτό, τόνισε η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, η ίδρυση της Γεωπονικής Σχολής στην Άρτα, με την αυτονόητη ταυτόχρονη δημιουργία του Πρότυπου Αγροδιατροφικού Πάρκου, δεν ήταν ικανοποίηση ενός συντεχνιακού ή μικροκομματικού αιτήματος, αλλά η πραγματοποίηση της δίκαιης διεκδίκησης πολλών δεκαετιών της τοπικής κοινωνίας σε μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή. Υπήρξε η πολιτική βούληση, η οποία εκφράστηκε με τη νομοθέτηση και την ίδρυση της Γεωπονικής Σχολής.
Ωστόσο, σημείωσε η κ. Γεροβασίλη, όπως φάνηκε στη ψηφοφορία στη Βουλή, η Νέα Δημοκρατία είχε αντίθετη άποψη. Ήταν απέναντι σε αυτή την ιδιαίτερη θετική εξέλιξη για την Άρτα, την καταψήφισε και συνεχίζει να την πολεμά, αδιαφορώντας και για την ύπαρξη του νόμου και για την τοπική κοινωνία.
Γι’ αυτό, υπενθύμισε η βουλευτής Άρτας, αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη ΝΔ, η υπουργός Παιδείας, κ. Κεραμέως ανέστειλε τη λειτουργία του ενός από τα δύο τμήματα της Γεωπονικής Σχολής, του τμήματος Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής.
Και γι’ αυτό λείπει ο τοπικός βουλευτής της Ν.Δ. από τη σημερινή συνάντηση, υπογράμμισε η Όλγα Γεροβασίλη.
Σήμερα, είμαστε ξανά μπροστά στην αναγκαιότητα να διεκδικηθούν τα αυτονόητα, επεσήμανε η βουλευτής Άρτας, συμπληρώνοντας ότι από την πλευρά της υπήρξε κοινοβουλευτική παρέμβαση, η οποία, όμως, δεν βρήκε καμία ανταπόκριση.
Η διεκδίκηση οφείλει να είναι ισχυρή και μαζική. Η πολιτική βούληση της τωρινής κυβέρνησης έχει διατυπωθεί, μένει να δούμε εάν μπορεί να επηρεαστεί η αλλαγή της στάσης της, κατέληξε η Όλγα Γεροβασίλη.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Δράση ευαισθητοποίησης από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου για θέματα υγείας και εκπαίδευσης οικογενειών ΡΟΜΑ

Κώστας Παππάς

Χασίς 38 κιλά στη Θεσπρωτία – Δύο Συλλήψεις

Κώστας Παππάς

Ιωάννινα: Βουτιά θανάτου από ταράτσα πολυκατοικίας

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..