ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλλαλητήριο κατά των Εξορύξεων το Σάββατο στα Γιάννενα

Η Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή και η υποψήφια δήμαρχος Αρταίων Λίτσα Κιτσαντά, καλούμε όλες και όλους στο συλλαλητήριο κατά των Εξορύξεων το Σάββατο 11 Μάη στις 12 το πρωί στα Γιάννενα, μπροστά από την Περιφέρεια Ηπείρου.
Προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος, ήπιος τρόπος ζωής, βιώσιμη ανάπτυξη και οικολογική συνείδηση, έρχονται σε πλήρη και ευθεία αντίθεση με την πολιτική απόφαση περί μετατροπής του 1/3 της ηπειρωτικής και θαλάσσιας επικράτειας της χώρας σε ένα τεράστιο εξορυκτικό πεδίο! Γιατί αυτό θα γίνει και η Ήπειρος αν ενδώσουμε και προχωρήσει η διαδικασία ερευνών και εξορύξεων υδρογονανθράκων στον τόπο μας.
Είμαστε κάθετα αντίθετοι σ’ αυτό το σχέδιο καταστροφής των ανθρώπων και του τόπου και θ’ αγωνιστούμε μέχρις εσχάτων για να μην υλοποιηθεί.
Οι συμβάσεις παραχώρησης εδάφους, υπεδάφους και παραγωγής κάθε άλλο παρά για την εξασφάλιση των ενεργειακών αναγκών της χώρας και «φθηνό» πετρέλαιο μιλούν! Αντιθέτως είναι συμβάσεις αποικιοκρατικού χαρακτήρα που το μόνο που εξυπηρετούν είναι τα κέρδη των πετρελαϊκών ομίλων!
Έρευνες κι εξορύξεις υδρογονανθράκων σημαίνει τοξικά αέρια και απόβλητα, ρύπανση των νερών, αποψίλωση δασών, αλλοίωση τοπίων, αύξηση της σεισμικότητας, καταστροφή γεωργικής γης, βλάβες σε κτηνοτροφία, μελισσοκομία, αλιεία κλπ, κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.
Το τίμημα για την κοινωνία θα είναι βαρύ! Οι επιπτώσεις στο περιβάλλον, στο νερό, στην υγεία, στην αγροτική παραγωγή, στον τουρισμό, στην τοπική (και όχι μόνο) οικονομία, θα είναι τεράστιες!
Να μην τους αφήσουμε να κατεδαφίσουν ότι με κόπο και αίμα μας παρέδωσαν οι πατεράδες μας. Να μην τους αφήσουμε να μετατρέψουν τα χωριά μας, τα περβόλια μας, τον τόπο μας σε «οικόπεδο», σε «πεδίο βολής φτηνό». Να μην παραχωρήσουμε τις ζωές μας! Να μην παραδώσουμε «γη και ύδωρ» στην πετρελαιοβιομηχανία
Η Άρτα, η Ήπειρος, η χώρα μπορεί να αναπτυχθεί με ήπιο τρόπο, βιώσιμο και φιλικό προς το περιβάλλον. Στηριγμένη στον αγροτοδιατροφικό τομέα και στο καθαρό περιβάλλον, με έμφαση στον τουρισμό, μπορεί να ανθίσει προς όφελος όλων των κατοίκων της.
Να μην επιτρέψουμε να δυναμιτίσουν το παρόν και το μέλλον, να διαψεύσουμε έμπρακτα όσους μιλούν για τετελεσμένα, όσο ακόμη υπάρχει καιρός.
Όλες και όλοι στο Συλλαλητήριο στις 11 Μάη 2019, στις 12 το μεσημέρι στα Γιάννενα! Εμείς θα είμαστε εκεί!

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Άρτα: Πολιτική εκδήλωση με τον πρώην Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., Δημήτρη Τζανακόπουλο

Κώστας Παππάς

Στην απόκτηση απορριμματοφόρου οχήματος βιοαποβλήτων προχωρά ο Δήμος Νικολάου Σκουφά

Κώστας Παππάς

Άρτα: Ο Νομός με τα λιγότερα καταλύματα – Τι λέει η πρόεδρος Ενοικιαζόμενων κ. Γεωργία Πατέντα

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..