• Home
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Στο τραπέζι και νέα μείωση καλεσμένων σε γάμους, βαφτίσεις και δεξιώσεις
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο τραπέζι και νέα μείωση καλεσμένων σε γάμους, βαφτίσεις και δεξιώσεις

Σε “κόκκινο συναγερμό” βρίσκονται οι ειδικοί με τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού – πάνω από 200 σε καθημερινή βάση-, την ώρα που τίθενται από σήμερα, Δευτέρα, σε ισχύ τα νέα περιοριστικά μέτρα – Στο τραπέζι και νέα μείωση καλεσμένων σε γάμους, βαφτίσεις και δεξιώσεις
Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, χαρακτήρισε την κατάσταση της πανδημίας, όπως εξελίσσεται, ανησυχητική. Και απέδωσε την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στη μη συμμόρφωση των πολιτών στα μέτρα περιορισμού του κορονοϊού.
“Δεν έγινε καλή συμμόρφωση του πληθυσμού στις οδηγίες. Η αύξηση των μέτρων έχει να κάνει με τη μη τήρηση των προηγούμενων. Προέχει να καταλάβουν όλοι ότι η τήρηση των νέων μέτρων είναι αναγκαία για να “σπάσει” η διασπορά του ιού. Είμαστε σε δύσκολο σημείο, η κατάσταση βρίσκεται στο ‘κόκκινο’”, είπε σε συνέντευξή του στο Mega.
Ο κ. Γώγος αναφέρθηκε ιδιαίτερα σε όσους επιστρέφουν από τις διακοπές τους:
“Πρέπει να απομακρυνθούν από άτομα του περιβάλλοντός τους που είναι ευάλωτες ομάδες και να κάνουν καθολική χρήση μάσκας. Αν η μάσκα υιοθετηθεί σε καθολική κλίμακα στη χώρα, νομίζω ότι είναι η μόνη λύση”.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Διακοπή υδροδότησης αύριο Τετάρτη σε Αρτα, Πρέβεζα, Αγιο Νικόλαο, Περατιά, Πλαγιά και Λευκάδα

Κώστας Παππάς

Κορονοϊός: 248 τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα – Που εντοπίστηκαν

Κώστας Παππάς

Επιμελητήριο Άρτας για το Επιχειρηματικό Πάρκο

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..