• Home
  • ΗΠΕΙΡΟΣ
  • Ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης τη δημιουργία δικτύου μονοπατιών ζητά ο Δήμος Αρταίων
ΗΠΕΙΡΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης τη δημιουργία δικτύου μονοπατιών ζητά ο Δήμος Αρταίων

Στην υποβολή πρότασης χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης για το έργο δημιουργία και αναβάθμιση δικτύου μονοπατιών στο Δήμο Αρταίων, προϋπολογισμού 409.602,12 ευρώ προχώρησε η Δημοτική Αρχή. Είχε προηγηθεί η προετοιμασία του Δημάρχου Αρταίων με τον πρώην Υφυπουργό Περιβάλλοντος, τον Γιαννιώτη Γιώργο Αμυρά, ώστε να ετοιμαστεί ο σχετικός φάκελος.
Σκοπός της Δημοτικής Αρχή είναι η δημιουργία νέων και η αναβάθμιση του υπάρχοντος δικτύου μονοπατιών, ώστε αυτά να είναι αισθητικά και πρακτικά λειτουργικά από πεζοπόρους και ποδηλάτες.
Οι θέσεις των μονοπατιών αναπτύσσονται σε τρείς καίριες θέσεις του Δήμου:
1. Στην παραθαλάσσια περιοχή του Αμβρακικού Κόλπου
2. Στο Λόφο Περάνθης
3. Στην ορεινή παραποτάμια περιοχή του Δήμου Αρταίων
Το δίκτυο αποτελείται από 7 πεζοπορικά μονοπάτια και 1 δασικό ποδηλατικό μονοπάτι, ενώ το συνολικό μήκος των όλων διαδρομών, ανέρχεται περίπου στα 70 χιλιόμετρα.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Εγκαινιάζονται επισήμως οι εγκαταστάσεις του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του 1ου Ειδικού Νηπιαγωγείου στο Γλυκόριζο Άρτας

Κώστας Παππάς

Παρμενίων 2023 / Χτυπούν οι σειρήνες και καμπάνες σε όλη τη χώρα – Πότε και πού θα ακουστούν

Κώστας Παππάς

Καιρός – meteo: Επικίνδυνη εβδομάδα – Υψηλές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιών

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..