• Home
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Στο “βαθύ κόκκινο” η Π.Ε Άρτας – Τα νέα μέτρα – Επανέρχεται το “Μένουμε σπίτι”
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο “βαθύ κόκκινο” η Π.Ε Άρτας – Τα νέα μέτρα – Επανέρχεται το “Μένουμε σπίτι”

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ

Η Π.Ε Άρτας όπως και η Π.Ε Θεσπρωτίας βρίσκονται πλέον στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Έτσι, όλη η χώρα μπαίνει στο “κόκκινο” και στο “βαθύ κόκκινο”, εκτός από την Αττική, εισέρχονται 17 Π.Ε ( Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα (εκτός από το Μεγανήσι), Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο, Εύβοια (εκτός από τη Σκύρο) και ο δήμος Καλυμνίων.
Τα μέτρα προστασίας από την πανδημία αναπροσαρμόζονται, γίνονται πιο αυστηρά και σε ότι αφορά δύο κωδικούς για SMS και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι. Έτσι, από αύριο Πέμπτη στις 6 το πρωί και μέχρι τις 6 το πρωί της Τρίτης 16 Μαρτίου, για τα SMS σε όλη τη χώρα Για τα SMS σε όλη τη χώρα ο κωδικός μετακίνησης 2 για την μετακίνηση σε σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα ειδών πρώτης ανάγκης αλλά και ο κωδικός μετακίνησης 3 ως προς το σκέλος της μετάβασης σε τραπεζικό κατάστημα, θα ισχύει εντός του οικείου δήμου των πολιτών ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας.
Ο κωδικός μετακίνησης 6 για σωματική άσκηση θα αφορά μόνο πεζούς ή ποδηλάτες και κανείς δεν θα μπορεί να τον χρησιμοποιεί για να μεταβεί σε άλλες περιοχές με αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα.
Σχετικά με τον κωδικό μετακίνησης 4 πλέον τα ελεγκτικά όργανα θα ζητούν από τους πολίτες διευκρινήσεις σε περίπτωση ελέγχου.
Στις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» η κυκλοφορία δεν θα επιτρέπεται από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.
Στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο» αναπροσαρμόζεται και η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 7 αντί για τις 6. Μόνες εξαιρέσεις η Αττική και η Θεσσαλονίκη, όπου τις καθημερινές η απαγόρευση θα ξεκινά από τις 9 το βράδυ και έως τις 5 το πρωί.
Στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου όπως η Άρτα αναστέλλεται η λειτουργία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, εκτός αυτών της ειδικής αγωγής.
Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής, δεν επιτρέπεται, η τέλεση κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών παρουσία πιστών στους χώρους λατρείας εκτός των κηδειών και μόνο με την παρουσία έως 9 ατόμων.
Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς επανέρχεται το “Μένουμε Σπίτι” του Μαρτίου του 2020 προκειμένου να διανύσουμε με ασφάλεια τα τελευταία μέτρα της πανδημίας.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Λήψη δειγμάτων για μοριακό έλεγχο του COVID-19 στο Κ.Υ. και Γ.Ν. Άρτας

Κώστας Παππάς

Ρεπορτάζ: Παραιτήσεις 3 ιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας – Φόβοι για κλείσιμο της Παθολογικής

Κώστας Παππάς

Με απόλυτη επιτυχία και μεγάλη επισκεψιμότητα η 4Η Έκθεση ARTA Scale Model Show Εκθέτες από όλη την Ελλάδα και από το Εξωτερικό

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..