• Home
  • ΗΠΕΙΡΟΣ
  • Στην Ήπειρο η προετοιμασία της Ολυμπιακής Ομάδας της Σουηδίας
ΗΠΕΙΡΟΣ

Στην Ήπειρο η προετοιμασία της Ολυμπιακής Ομάδας της Σουηδίας

Ένα νέο κεφάλαιο για τον τουρισμό της Ηπείρου, ανοίγει με την απόφαση της Ολυμπιακής Επιτροπής της Σουηδίας να επιλέξει την Ήπειρο για την έναρξη της προετοιμασίας της Ολυμπιακής ομάδας τον προσεχή Μάιο.
Στην Ήπειρο για οργανωτικά ζητήματα της προετοιμασίας βρίσκεται ο Πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της ΣουηδίαςPeterReinebο, ο οποίος συνοδευόμενος από την ΝinaHornewallΕμπορική Διευθύντρια της ταξιδιωτικής Εταιρίας «ΑPOLLO» -η οποία και έχει αναλάβει την οργάνωση της φιλοξενίας της Σουηδικής αποστολής- επισκέφτηκε σήμερα τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τον ενημέρωσαν για το σχεδιασμό τους, ο οποίος περιλαμβάνει και ορεινές περιοχές και ζήτησαν τη συνδρομή του σε επιμέρους ζητήματα, ώστε μέσω της φιλοξενίας της Σουηδικής Ολυμπιακής Ομάδας να προβληθεί και να αναδειχθεί η Ήπειρος και ως αθλητικός τουριστικός προορισμός.
Παράλληλα η εμπορική διευθύντρια της APOLLO ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για τον προγραμματισμό του τουριστικού οργανισμού για την επόμενη τουριστική περίοδο.
Μετά τη συνάντηση ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Σουηδικής Ολυμπιακής Επιτροπής του μετέφερε το ενδιαφέρον του να επισκεφθεί και περιοχές του ορεινού όγκου της Ηπείρου και σήμερα θα μεταβεί σε ένα τμήμα του Ζαγορίου. Μεταξύ άλλων δήλωσε και τα εξής: «Είναι μεγάλη τιμή που ήλθε να μας δει από κοντά. Στα παραθαλάσσια έβαλε Άριστα, να δούμε τι θα πει με τα ορενά. Τον ενημέρωσα για τα μονοπάτια του EpirusTrail από το Γράμμο μέχρι τα Τζουμέρκα και το απίθανο περιβάλλον. Σιγά- σιγά η Apollo που μέχρι σήμερα δούλευε κυρίως με τη θάλασσα, θα ασχοληθεί με όλη την περιοχή της Ηπείρου. Δράττομαι της ευκαιρίας να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εταιρεία Apollo, που εκτός από τη φετινή που ήταν έκτακτης ανάγκης περίοδος, έφερνε την εβδομάδα 7-8 πτήσεις στην περιοχή μας. Θα περάσουν τα δύσκολα, θα έρθουν τα εύκολα και πιστεύω ότι θα έχουμε πάρα πολύ περισσότερο κόσμο».
Ο Πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής Σουηδίας PeterReinebο δήλωσε ότι είναι παρά πολύ ενθουσιασμένοι από τη συνεργασία, προσθέτοντας ότι βρήκαν ένα ιδανικό μέρος- στα Σύβοτα- για την προετοιμασία της Ολυμπιακής Ομάδας. «Νομίζω ότι εμείς σαν Ολυμπιακή Επιτροπή μπορεί να γίνουμε μια γέφυρα μεταξύ Ελλάδος και Σκανδιναβίας για να διαφημίσουμε την περιοχή και μετά το καμπ του προσεχούς Μαΐου. Νιώθουμε ότι η περιοχή θέλει να υποστηρίξει αυτό που θέλουμε εμείς».
Συνεχίζοντας τόνισε ότι έχουν δει τις καταπληκτικές παραλίες της Ηπείρου και θέλουν να γνωρίζουν και ένα κομμάτι από τα ορεινά. «Η ξεκάθαρη τάση που βλέπουμε – συνέχισε – είναι ότι ο κόσμος θέλει πια να ζήσει, να κάνει δραστηριότητες, να κάνει αθλητισμό και εσείς έχετε μια περιουσία εδώ που ταιριάζει με το καινούργιο Lifestyle. Και αυτό θα το επεξεργαστούμε μαζί»
Η Εμπορική Διευθύντρια της APOLLOΝinaHornewall, από την πλευρά της τόνισε ότι «σήμερα η Ήπειρος είναι για μας ο 3οςπιο μεγάλος προορισμός της χώρας, μετά την Κρήτη και τη Ρόδο. Νοιώθω μεγάλη χαρά και θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι έχουν μια απασχόληση στον τουρισμό και ιδιαίτερα τον κ. Καχριμάνη που μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ, την Περιφέρεια, τους Δήμους και τον κ. Ζυγούρη που μας αντιπροσωπεύει στην περιοχή». Πρόσθεσε ότι χάρη στη συνεργασία σε διάστημα πέντε χρόνων οι τουρίστες που μετέφερε η APOLLO στην Ήπειρο από 12.000 έφτασαν σχεδόν τους 50.000, ενώ συνεργάζεται με 70 ξενοδοχεία στην Ήπειρο.
«Συνεχίζουμε να χτίζουμε στον τουρισμό και θα συνδυάσουμε παραλίες με τα ορεινά μέρη. Το επόμενο βήμα μας είναι να χτίσουμε ένα καινούργιο πελατολόγιο με αθλητές οι οποίοι μπορούν να έρθουν στις άκρες της σεζόν».
Για τη νέα τουριστική περίοδο είπε ότι προγραμματίζονται οι ίδιες περίπου πτήσεις με αυτές του 2019 για Ιωάννινα- Πρέβεζα εφόσον βρεθεί λύση για τον κορωνοϊό, προσθέτοντας ότι εκτός από επισκέπτες από Δανία, Σουηδία, Φινλανδία, Νορβηγία, θα φέρει Γερμανούς και Άγγλους τουρίστες.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Δείτε ζωντανά από την πολιούχο Άρτας Αγία Θεοδώρα την Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία

Κώστας Παππάς

Δήμος Ιωαννιτών – Συλλυπητήρια για το θάνατο του Αντώνη Φούσα

Κώστας Παππάς

Για την 8 του Μάρτη Παγκόσμια ημέρα γυναίκας

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..