• Home
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Στην έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ ο Χρ. Τσιρογιάννης – Συνεδρίαση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των πληττόμενων Δήμων από τις πυρκαγιές
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ ο Χρ. Τσιρογιάννης – Συνεδρίαση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των πληττόμενων Δήμων από τις πυρκαγιές

Ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, συμμετείχε στην έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ με κεντρικό αντικείμενο την αντιμετώπιση των προβλημάτων των Δήμων που πλήττονται από τις πυρκαγιές.
Στην έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, με την ιδιότητα του εκλεγμένου μέλους, συμμετείχε ο Χρήστος Τσιρογιάννης στις 10 Αυγούστου.
Στόχος της έκτακτης συνεδρίασης ήταν να βρεθούν εργαλεία, προκειμένου η παροχή βοήθειας προς τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας, να γίνει με συντονισμένο τρόπο.
Έτσι:
– στο ΔΣ παρουσιάστηκε το πρόγραμμα για την επόμενη μέρα «Δες το Δάσος» που θα συμβάλλει στην αναγέννηση και αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στις περιοχές που κάηκαν με ειδικό λογαριασμό στον οποίο η ΚΕΔΕ θα καταθέσει 500.000 ευρώ. Ο αριθμός λογαριασμού θα αναρτηθεί εντός της ημέρας, στην ιστοσελίδα και τα social media της ΚΕΔΕ.
– άμεσα η ΚΕΔΕ έθεσε σε λειτουργία ηλεκτρονική πλατφόρμα καταγραφής των αναγκών αλλά και των προσφορών προς τους πληγέντες Δήμους από άλλους Δήμους, ιδιώτες και χορηγούς και η ανταπόκριση ήταν και εξακολουθεί να είναι τεράστια από τη μια άκρη της Ελλάδας έως την άλλη.
Επίσης, επισημάνθηκε η ανάγκη για ζωοτροφές αιγοπροβάτων και η αποκατάσταση των υποδομών των Δήμων που κάηκαν.
Τα μέλη του Δ.Σ της ΚΕΔΕ, μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Αρταίων, επισήμαναν ότι χρειάζεται συντονισμός ώστε να συγκεντρωθούν πρώτα και κύρια τα υλικά που πραγματικά χρειάζονται οι πληγέντες, έτσι ώστε το περίσσευμα αγάπης των συμπολιτών μας να μην πάει χαμένο. Είναι ξεκάθαρο πως δεν υπάρχει μεγάλη ανάγκη για τρόφιμα και νερά, αλλά για αυτά τα είδη που έχουν αναρτηθεί στην επίσημη πλατφόρμα της ΚΕΔΕ.
Ειδικότερα ο κ. Τσιρογιάννης, αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα της αύξησης των πόρων από την Πολιτεία προς τους Δήμους, στην χρηματοδότηση έργων, δράσεων και εξοπλισμού πυροπροστασίας μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, Αντώνης Τρίτσης και από το Ταμείο Ανάκαμψης, στην αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου για τον καθαρισμό των οικοπέδων και στην ενδυνάμωση του εθελοντισμού.
Τέλος, αποφασίστηκε όλοι οι Δήμοι θα προχωρήσουν σε διαδικασίες για την ενίσχυση δράσεων αιμοδοσίας, καθώς οι ανάγκες για αίμα στα νοσοκομεία είναι πολύ αυξημένες.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Συνάντηση Περιφερειάρχη – Υφυπουργού Βιομηχανίας και στελεχών της TEAM VIEWER για το Κέντρο Υψηλής Τεχνολογίας

Κώστας Παππάς

Euroferry Olympia: Εντοπίστηκε και πέμπτος νεκρός

Κώστας Παππάς

Έγκλημα στη Μυτιλήνη: Τα αίτια που οδήγησαν τον 25χρονο συζυγοκτόνο να σκοτώσει την 24χρονη Ερατώ

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..