• Home
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • Σρι Λάνκα: Εκατόμβη νεκρών από τις διαδοχικές επιθέσεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία
ΚΟΣΜΟΣ

Σρι Λάνκα: Εκατόμβη νεκρών από τις διαδοχικές επιθέσεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία

Περισσότεροι από 158 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, από τις επιθέσεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα, εν μέσω εορτασμού του Πάσχα των Καθολικών. Νέα έκρηξη σημειώθηκε πριν λίγη ώρα σε ξενοδοχείο, με τουλάχιστον δύο νεκρούς. Περισσότεροι από 400 είναι μέχρι στιγμής συνολικά οι τραυματίες.
Νέα έκρηξη σημειώθηκε σε ξενοδοχείο της πρωτεύουσας της Σρι Λάνκα, προκαλώντας δύο θανάτους, ανακοίνωσε η αστυνομία του Κολόμπο.
Η έκρηξη σημειώθηκε σε ένα ξενοδοχείο στην Ντεϊουάλα, ένα νότιο προάστιο του Κολόμπο, δήλωσε ο Ρούουαν Γκουνασεκέρα, εκπρόσωπος της αστυνομίας.


Η Σρι Λάνκα επλήγη σήμερα, Κυριακή του Πάσχα για τους καθολικούς, από σειρά επιθέσεων που έχουν προκαλέσει τουλάχιστον 158 θανάτους σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό.
Στο μεταξύ, το υπουργείο Άμυνας επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας 12 ωρών, από τις 18:00 τοπική ώρα (15:30 ώρα Ελλάδας). Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύσει έως τις 06:00 τοπική ώρα της Δευτέρας (03:30 ώρα Ελλάδας).
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης ότι απαγόρευσε την πρόσβαση σε βασικούς ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης καθώς και σε υπηρεσίες μηνυμάτων.


«Καταδικάζω απερίφραστα τις θρασύδειλες επιθέσεις εναντίον του λαού μας σήμερα. Καλώ όλους τους Σριλανκέζους να παραμείνουν ενωμένοι και δυνατοί σε τούτους τους τραγικούς καιρούς», σημειώνει στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter o πρωθυπουργός Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση θα λάβει «άμεσα μέτρα για να αντιμετωπισθεί η κατάσταση». Ο πρωθυπουργός, που συγκάλεσε έκτακτη σύνοδο του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας, ζήτησε επίσης να αποφευχθεί «η διασπορά ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών και θεωριών».
Στο μεταξύ, ένας Πορτογάλος περιλαμβάνεται μεταξύ των θυμάτων των εκρήξεων που σημειώθηκαν σήμερα σε τρεις εκκλησίες και ισάριθμα πολυτελή ξενοδοχεία της Σρι Λάνκα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Lusa επικαλούμενο διπλωματική πηγή.
Ένας Πορτογάλος ηλικίας περίπου 30 ετών που βρισκόταν εκεί με τη σύζυγό του σκοτώθηκε από την έκρηξη σε ξενοδοχείο του Κολόμπο, δήλωσε από τη Λισαβόνα η πρόξενος της Πορτογαλίας εκεί Πρίνι Πάιν.
Οι υπόλοιποι Πορτογάλοι που βρίσκονται στη Σρι Λάνκα «είναι όλοι καλά», πρόσθεσε η πηγή αυτή

 

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Ζισκάρ ντ’ Εστέν: Αποχαιρετισμός στον φιλέλληνα Γάλλο πρόεδρο

Κώστας Παππάς

Πέθανε η κόρη του πρώην προπονητή του Ολυμπιακού Όσκαρ Γκαρθία

Κώστας Παππάς

Ιταλία: Πέθανε ο πανίσχυρος νονός της ναπολιτάνικης μαφίας «Καμόρα» Ραφαέλε Κούτολο

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..