ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΣΚΟΥΦΑΪΚΑ 2021 – Τιμήθηκε η μνήμη του Νικόλαου Σκουφά

Με μία σεμνή τελετή στην πλατεία Κομποτίου, το βράδυ της Κυριακής, τιμήθηκε η μνήμη του Νικόλαου Σκουφά (1779 – 1818), μιας εξέχουσας προσωπικότητας, συνιδρυτή της «Φιλικής Εταιρίας».
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την επιμνημόσυνη δέηση, και ακολούθως, πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο – ανδριάντα του Νικόλαου Σκουφά.
Στη συνέχεια η δήμαρχος κ. Ροζίνα Βαβέτση απεύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό στους καλεσμένους και ακολούθησε η κ. Αγγελική Μάρου, Διδάκτρων Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η οποία παρουσίασε το Νικόλαο Σκουφά, τον άνθρωπο πίσω από τη Φιλική Εταιρεία.
Αμέσως μετά, η κ. Φανή Φωτιάδη, φιλόλογος, ανέλυσε τον ρόλο της Φιλικής Εταιρείας στην έναρξη και τη διάδοση της Επανάστασης, ενώ η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, κ. Χρυσούλα Τόμπρου – Γκίνη, αναφέρθηκε στη δράση των Ηπειρωτών στην Κέρκυρα.
Τον κύκλο των ομιλιών έκλεισε με έναν σύντομο χαιρετισμό ο πρόεδρος του Ηπειρωτικού Συλλόγου Κέρκυρας κ. Κυριάκος Κατσώρας.
Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκε η βουλευτής του Νομού Άρτας κ. Όλγα Γεροβασίλη, ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ο Βουλευτής Άρτας του ΚΙΝ.ΑΛ κ. Χρήστος Γκόκας, και ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλειος Ψαθάς, ο δήμαρχος του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη κ. Περικλής Μίγδος.
Τα σώματα ασφαλείας εκπροσώπησαν , ο Σμήναρχος Ιπτάμενος κ. Αργύριος Κωστούρος, Διοικητής FOB – ΑΚΤΙΟΝ, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο Συνταγματάρχης Πεζικού κ. Αριστείδης Θεοδωρής, Διοικητής 584ου τάγματος πεζικού στην Άρτα, ως εκπρόσωπος του αρχηγού ΓΕΣ και ο Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας κ. Νικόλαος Κουτσοδήμας. Την Ελληνική Πυροσβεστική εκπροσώπησε τέλος ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άρτας κ. Αντιπύραρχος κ. Γεώργιος Δημητρίου.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης και εκπρόσωποι των συλλόγων της περιοχής.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Διασώθηκε η ιστορική γέφυρα της Μεγαλόχαρης ‘Αρτας μετά από παρέμβαση της Περιφέρειας Ηπείρου.

Κώστας Παππάς

Διαδικτυακή εκδήλωση για τον εθνικό μας ποιητή Διονύσιο Σολωμό και την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας από τον Δήμο Πρέβεζας

Κώστας Παππάς

Η Μαρτυρική Κοινότητα Κρυοπηγής Πρέβεζας τίμησε τη μνήμη των 23 εκτελεσθέντων της Μ.Παρασκευής 1944

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..