• Home
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Σε επιχειρήσεις και κτήματα περιόδευσε ο Χρ. Μέγας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε επιχειρήσεις και κτήματα περιόδευσε ο Χρ. Μέγας

«Αν γίνει το αρδευτικό του Πουρναρίου η παραγωγή ελιάς από 6.000 τόνους, θα εκτιναχτεί στους 20.000 τόνους».
Αυτό είναι το συμπέρασμα από την διήμερη περιοδεία του υποψηφίου βουλευτή Άρτας με το Κίνημα Αλλαγής Χρήστου Μέγα στα κτήματα και τις επιχειρήσεις του Νομού.
Ιδού λοιπόν η διέξοδος, τόσο για το εισόδημα στο Νομό μας, όσο και για τον εξαγωγικό προσανατολισμό της οικονομίας μας και την στήριξη της Περιφέρειας, την ανακοπή της εσωτερικής και εξωτερικής μετανάστευσης.
Γιατί σήμερα στην Άρτα κάνουμε ελαιοκομία χωρίς νερό. Γι αυτό και το προϊόν είναι ποιοτικά άριστο, αλλά… λίγο. Δεν φτάνει για να στηρίξει τις οικογένειες. Στο δε ημιορεινό όγκο είναι και βιολογικό καθώς οι συνθήκες δεν επιτρέπουν ασθένειες και τα ραντίσματα σπανίζουν. Αλλά αυτό δεν ξεχωρίζει ούτε ως τιμή ούτε ως επώνυμη διάκριση.
Αλλά, τι τα θέλετε; Ακόμη και τα λίγα που βγάζουν οι αγρότες, οι εργαζόμενοι, οι μικροί επιχειρηματίες, έρχεται η φορολογία και τους πεθαίνει…
Άρα το τετράπτυχο της υπανάπτυξης είναι:
α/χαμηλή παραγωγή λόγω έλλειψης υποδομών (άρδευση, αποθήκες, ψυγεία),
β/υψηλή φορολογία,
γ/καταστροφικές και μη ανταποδοτικές ασφαλιστικές εισφορές και
δ/παράνομες ελληνοποιήσεις και απουσία δικτύου για την διάθεση των επώνυμων και ποιοτικών προϊόντων του Νομού στις αγορές σε στο εξωτερικό.
Κατά συνέπεια χρειάζεται άμεση δράση για την στήριξη της αγροτικής παραγωγής, την δημιουργία επώνυμων προϊόντων και την ασφαλή διάθεση αυτών στις αγορές. Μόνο έτσι θα στηριχθεί η αγροτική παραγωγή, θα δημιουργηθούν νέες και καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, θα ανακοπεί η μετανάστευση.
Στην περιοχή του Κομποτίου μεταξύ άλλων λειτουργεί η επιχείρηση επεξεργασίας ελιάς Intercom όπου δουλεύουν σήμερα 68 εργαζόμενοι σε δύο βάρδιες, στην συντριπτική τους πλειονότητα γυναίκες πάνω στην δύσκολη δουλειά της διαλογής.
Όπως μας ενημέρωσε ο διευθυντής της Intercom Άρτας Νικόλαος Κολιός πρόκειται για μια δυναμική εταιρείας επεξεργασίας και εξαγωγής ελιάς με πάνω από 100 εκ. τζίρο το χρόνο (με εργοστάσιο και στην Λάρισα).

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

2023: Με ελπίδα και ανατροπή στα κατεστημένα

Κώστας Παππάς

Όλγα Γεροβασίλη: Η εστίαση χρειάζεται ουσιώδη στήριξη, όχι μέτρα – ασπιρίνες

Κώστας Παππάς

Ευχετήριο μήνυμα του Δημάρχου Πρέβεζας κ. Νίκου Γεωργάκου για το νέο έτος 2020

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..