• Home
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές και το υπαίθριο εμπόριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές και το υπαίθριο εμπόριο

 

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων θέτει σε δημόσια διαβούλευση το Σχέδιο Νόμου για την Αναμόρφωση του Πλαισίου για τις Δραστηριότητες στο Υπαίθριο Εμπόριο. Με την παρέμβασή μας προωθείται ο εκσυγχρονισμός στη διαδικασία αδειοδότησης, στη δραστηριοποίηση και προώθηση των προϊόντων στις υπαίθριες αγορές, η επαγγελματικοποίηση του κλάδου και η ανάπτυξη υπαίθριων δραστηριοτήτων που προάγουν την εξωστρέφεια των ελληνικών προϊόντων, κινητοποιούν τις καταναλωτικές μονάδες και εντείνουν τον ανταγωνισμό μεταξύ των δραστηριοποιούμενων.
Ενδεικτικά, η διαδικασία αδειοδότησης θα πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσα από το πληροφοριακό σύστημα ΟΠΣΠΑ ενισχύοντας τη διαφάνεια μεταξύ των φορέων λειτουργίας και των δραστηριοποιούμενων, διαμορφώνεται δημόσιο προφίλ των κατόχων θέσεων, αναγνωρίζονται κοινωνικά αλλά και επαγγελματικά μόρια για την απόκτηση άδειας και θέσης δραστηριοποίησης, εισάγονται οι θεσμοί των πρότυπων αγορών και του street food και χρησιμοποιείται η ψηφιακή πλατφόρμα e-καταναλωτής για την ανάρτηση των τιμών των βασικών αγαθών.
Το Σχέδιο Νόμου τίθεται σε ηλεκτρονική δημόσια διαβούλευση έως και την Πέμπτη, 29 Απριλίου 2021 ώρα 21.00.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Άρτα: Ημερίδα για τα χρηματοδοτικά προγράμματα του Πράσινου Ταμείου

Κώστας Παππάς

Θέλεις να Ανοίξεις Δικό σου Γραφείο; Θα Χρειαστείς τη Βοήθεια αυτών των Επαγγελματιών…

Κώστας Παππάς

Ένας νέος παίκτης στις ταχυμεταφορές αλλάζει το παιχνίδι στον κλάδο

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..