• Home
  • ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ
  • Σε έναν κόσμο που φοβίζει , σε έναν κόσμο αλλιώτικο που δείχνει πόσο αδύναμος είναι ο άνθρωπος
ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ

Σε έναν κόσμο που φοβίζει , σε έναν κόσμο αλλιώτικο που δείχνει πόσο αδύναμος είναι ο άνθρωπος

Σε έναν κόσμο που φοβίζει , σε έναν κόσμο αλλιώτικο που δείχνει πόσο αδύναμος είναι ο άνθρωπος πόσα πολλά είναι αυτά που χάνονται και πόσα πολλά είναι αυτά που έχουν ήδη χαθεί !
Η υγεία μας το πολυτιμότερο αγαθό σε κίνδυνο , με την ψυχολογία μας στα χειρότερα της και τα νεύρα μας συνεχώς τεντωμένα πορευόμαστε σε μια διαδρομή δύσκολη όπου κυριαρχεί η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα !

Στην δική μας καθημερινότητα , στις δικές μας διαδρομές σε έναν Δήμο όμορφο, φιλόξενο με ανεκτίμητο κεφάλαιο τους απλούς – αυθεντικούς ανθρώπους οι αλήθειες αποτυπώνουν και αναδεικνύουν το πρόβλημα και την γύμνια του του κόσμου που δημιουργήσαμε .
Με μικρά καφενεία και παντοπωλεία , μαγαζιά που έχουν την δική τους ιστορία και εμβληματικό χαραχτήρα για κάθε χωριό στα πρόθυρα οριστικού κλεισίματος , με νέα παιδιά κατόχους πτυχίων και μεταπτυχιακών άνεργα και ξενιτεμένα ψάχνοντας δουλειά επιβίωσης , με τον πρωτογενή τομέα χωρίς κατεύθυνση και σχεδιασμό, με τους κτηνοτρόφους μας, τους ελαιοπαραγωγούς, τους καστανοπαραγωγούς που αποτελούν το 65% των παραγωγικών ομάδων στο Δήμο μας σε ένα σύστημα διακίνησης και πώλησης των προϊόντων τους έρμαιοι πολυεθνικών και εμπόρων , με την οργανωμένη μελλισοκομική παραγωγή άριστης ποιότητας πολλών οικογενειακών επιχειρήσεων του Δήμου μας αντιμέτωπη με προϊόντα δεύτερης ποιότητας και εισαγόμενα που κατακλύζουν την χώρα μας ,

Με τον δείκτη γήρανσης του πληθυσμού του Δήμου μας τα τελευταία 15 χρόνια να στέλνει μήνυμα συρρίκνωσης του πληθυσμού μας και ερήμωσης των χωριών μας και ένα κράτος αδιάφορο λες και επιζητεί το τέλος των μικρών κοινωνιών και της επαρχίας !
Μοιράζοντας 200€ κλείνει τα μάτια στο πρόβλημα και νεκρώνει παραγωγικά κύτταρα νέων ανθρώπων .
Χρηματοδοτούμενα προγράμματα χωρίς μακρόπνοο σχεδιασμό και μελλοντική εξασφάλιση για τους δικαιούχους αφήνοντας τους ουσιαστικά όπως αναφερθήκαμε έρμαιους των cartels και των μεγάλων .
Κανένα μέτρο στήριξης και επαγγελματικής δραστηριότητας για νέους ανθρώπους που επιστρέφουν στη γενέτειρά τους , και ότι ανακοινώνεται αποδεικνύεται άπιαστο όνειρο για πολλούς μιας και οι προϋποθέσεις για πολλούς δεν υπάρχουν.
Κανένα ουσιαστικό μέτρο για 1ο , 2ο , 3ο παιδί όχι ως κίνητρο άλλα ως στήριγμα να κρατηθεί όρθια η οικογένεια μιας ορεινής περιοχής.
Κανένα μεγάλο επενδυτικό έργο σε όλη την Άρτα που να προσφέρει μόνιμη εργασία σε νέους ανθρώπους δίνοντας έτσι την δυνατότητα επιστροφής πολλών παιδιών μας στα χωριά ή της συγκράτησης των εναπομείναντων !
Με τον άνθρωπο να πορεύεται στο άγνωστο , με τις οικογένειές να στερούνται τα αυτονόητα για τα παιδιά τους , με τις γειτονιές χωρίς παιδικές φωνές , με σχολεία ένα βήμα πριν το κλείσιμο , με χωριά που φεύγουν οι κολώνες τους – οι εμβληματικοί άνθρωποι μας , με τον Δήμο μας σε πληθυσμιακή συρρίκνωση και με ένα Κράτος που τρώει τα παιδιά του στενάχωρη είναι διάθεση όλων μας και δυσοίωνο το αύριο !
Ας ελπίσουμε ότι η πανδημία θα περάσει και δεν θα πληγώσει το Δήμο μας αλλά και τον κόσμο όλο και θα αφυπνίσει όλους μας και κυρίως όλους αυτούς που κρατούν τις τύχες μας στα χέρια τους να δουν την αλήθεια κατάματα και να αλλάξουν κατεύθυνση βάζοντας επίκεντρο τον άνθρωπο και την προκοπή του !

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Συνέντευξη του Amar Bašić στην Κατερίνα Σχισμένου με αφορμή την ημέρα μνήμης και τιμής για τη σφαγή του Κομμένου στις 16. Αυγούστου 1943.

Κώστας Παππάς

Χαράτσι στους συνταξιούχους ΟΓΑ υπέρ ΕΛΤΑ

Κώστας Παππάς

Τεχνοηθική και βιοηθική: να παραμείνουμε άνθρωποι!

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..