• Home
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Πότε βγάζουμε τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πότε βγάζουμε τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, μίλησε και για την ινδική μετάλλαξη «Δέλτα», η οποία έχει ανησυχήσει τους επιστήμονες παγκοσμίως
Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να σταματήσουν να είναι υποχρεωτικές σε εξωτερικούς χώρους οι μάσκες προστασίας για τον κορονοϊό, όπως σημείωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρτκουμανέας. Παράλληλα, ο κ. Αρκουμανέας υπογράμμισε πως θα υπάρξουν προνόμια για τους εμβολιασμένους πολίτες.
Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, μίλησε και για την ινδική μετάλλαξη «Δέλτα», η οποία έχει ανησυχήσει τους επιστήμονες σημειώνοντας πως υπάρχει συζήτηση παγκοσμίως για τη συγκεκριμένη μετάλλαξη, καθώς είναι περισσότερο μεταδοτική. Υπογράμμισε μάλιστα για τη μετάλλαξη Δέλτα πως με μια δόση του εμβολίου η κάλυψη είναι έως και 35% ενώ με δυο δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού η κάλυψη ανέρχεται στο 90%.
Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ ξεκαθάρισε ότι για τη μετάλλαξη Δέλτα εξετάζονται όλοι, όσοι έρχονται από τη Μεγάλη Βρετανία καθώς το συγκεκριμένο στέλεχος επικρατεί στη χώρα.

Βελτίωση της επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα μας
Ο κύριος Αρκουμανέας πρόσθεσε ότι τις τελευταίες εβδομάδες στη χώρα μας παρατηρείται βελτίωση σε όλους τους δείκτες της πανδημίας. Επιπλέον, τόνισε ότι οι πολίτες άνω των 60 ετών έχουν εμβολιστεί σε ποσοστό κοντά στο 70%, ενώ με μια δόση έχει εμβολιαστεί το 45% του ενήλικου πληθυσμού.
Αναφερόμενος δε στους πρώτους μήνες της πανδημίας σημείωσε ότι ήταν πάρα πολύ δύσκολοι. «Είχαμε δεχθεί 40 χιλιάδες κλήσεις την ημέρα, στο πικ της πανδημίας, έπαιρναν τηλέφωνο να ρωτήσουν πώς να βάλουν θερμόμετρο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
πηγή:ethnos.gr

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Πάτρα: «Ο Μάνος Δασκαλάκης μου έστελνε γυμνές φωτογραφίες του»

Κώστας Παππάς

Διδακτική επίσκεψη Β΄ Γυμνασίου Νεοχωρίου στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο Ακτίου

Κώστας Παππάς

Η Πρέβεζα τίμησε τον πολιούχο της Άγιο Χαράλαμπο

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..