ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προς εξαγορά του Αρχοντικού Παπακώστα ο Δ. Αρταίων

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ
Ο Δ. Αρταίων φαίνεται να βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στην απόκτηση του Αρχοντικού Παπακώστα με στόχο την αξιοποίησή του και την παράδοση του στην τοπική κοινωνία.
Με ομόφωνη απόφασή του πριν από λίγο το Δ.Σ Αρταίων δίνει το “πράσινο φως” στην εξαγορά του Αρχοντικού Παπακώστα, ένα ζήτημα που απασχολεί εδώ και πολλά χρόνια τον Δ. Αρταίων ο οποίος παρά τις προσπάθειες, όλες οι ενέργειες του είχαν πέσει στο κενό.
Η τελευταία προσπάθεια ήταν από την παρούσα δημοτική αρχή όταν επιχείρησε να το εντάξει στο Πράσινο Ταμείο με ποσό αγοράς 210.000 ευρώ, όμως και αυτή η προσπάθεια απέτυχε.
“Τώρα είμαστε μπροστά σε μία νέα ευκαιρία” τόνισε ο Δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης, ώστε το Αρχοντικό είτε να ενταχθεί στο Πράσινο Ταμείο είτε να το αγοράσει ο Δήμος με δικούς του πόρους.
Η τιμή αυτή την φορά είναι πολύ πιο κάτω από την αρχική και είναι μία ευκαιρία το Αρχοντικό Παπακώστα να αξιοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.
“Χαιρετίζω τη σημερινή απόφαση” τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης “Γέφυρα στο μέλλον” και πρώην Δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης καταθέτοντας παράλληλα και δύο προτάσεις.
Η πρώτη αφορά την ένταξη του αρχοντικού σε ένα νέο πρόγραμμα που αναμένεται να “τρέξει”. Πρόκειται για το “Διατηρώ κατ΄οίκον” και αφορά σε ολοκληρωμένες παρεμβάσεις σε κτίρια που είναι αξιόλογα αλλά επικίνδυνα για τη δημόσια ασφάλεια. Η δεύτερη πρόταση αφορά στη μεταφορά του συντελεστή δόμησης που αναμένεται να ενεργοποιηθεί από τη Κυβέρνηση. “Αυτά τα δύο θέματα μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά προς την κατεύθυνση αξιοποίησης του αρχοντικού. Είναι ευθύνη μας να διατηρήσουμε ότι θυμίζει την παλιά Άρτα” σημείωσε ο κ. Παπαλέξης.
Ο Δήμαρχος Αρταίων ενημέρωσε το σώμα ότι μετά τον σεισμό στη Σάμο η Κυβέρνηση κινητοποιείται προκειμένου να καταγράψει τα επικίνδυνα κτίρια και εξετάζει τη δυνατότητα οι Δήμοι να μπορούν να παρέμβουν όταν δεν μπορούν οι ιδιοκτήτες, να τα συντηρούν και να τα αξιοποιούν προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.
Ο Δ. Αρταίων πρόσθεσε ο κ. Τσιρογιάννης έχει ήδη προβεί σε ενέργειες για ορισμένα κτίρια της Άρτας. “Έχει να κάνει και με την ασφάλεια των πολιτών” τόνισε και σημείωσε ότι σε ότι αφορά την χρήση του αρχοντικού, αυτό θα συζητηθεί όταν έρθει η ώρα.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Κορονοϊός: Που εντοπίστηκαν τα 202 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Κώστας Παππάς

Ο Εμπορικός Σύλλογος Άρτας για το OPEN MALL

Κώστας Παππάς

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας για τα έργα του μηχανισμού E.L.EN.A.

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..