• Home
  • ΗΠΕΙΡΟΣ
  • Πληρότητα στους χριστουγεννιάτικους προορισμούς και στην Ήπειρο
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΟΣ

Πληρότητα στους χριστουγεννιάτικους προορισμούς και στην Ήπειρο

Αυξημένη φέτος η κίνηση στις παραδοσιακές επιλογές των εκδρομέων για τα Χριστούγεννα, με τις πληρότητες σε καταλύματα στην Αράχοβα, στα χωριά της ορεινής Κορινθίας και της Αρκαδίας, σε Τρίκαλα και κοντά στα χιονοδρομικά κέντρα να ξεπερνούν ακόμη και το 90%. Οι ξενοδόχοι μιλούν για καλύτερες επιδόσεις κατά την εορταστική περίοδο σε σύγκριση με πέρσι, ειδικά για τις ημέρες των Χριστουγέννων, ενώ κερδισμένοι βγήκαν όσοι φρόντισαν να κάνουν από νωρίς την κράτησή τους αφού πέτυχαν ευνοϊκότερες τιμές στα πακέτα διαμονής.
Η ζήτηση σε ταξιδιωτικές πλατφόρμες και τουριστικά πρακτορεία άρχισε να γίνεται έντονη από τα μέσα Νοεμβρίου και διατηρήθηκε υψηλή καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου δεκαπενθήμερου του Δεκεμβρίου λόγω των προσφορών που έτρεξαν σε πακέτα.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων και Τουρισμού FedHATTA, καταγράφεται τα τελευταία χρόνια άνοδος στα ταξίδια των Ελλήνων εκδρομέων, με περαιτέρω ενίσχυση μέσα στο 2018. Όπως σημειώνει, βαρόμετρο των προτιμήσεων των καταναλωτών εξακολουθεί να αποτελεί η σχέση τιμής, προορισμού και παρεχόμενων υπηρεσιών και οι καταναλωτές δεν επιλέγουν απαραίτητα την πιο οικονομική πρόταση, αλλά εκείνη που θεωρούν ότι προσφέρει το καλύτερο “value for money”. Από τους προορισμούς με την υψηλότερη ζήτηση οι κλασικοί χειμερινοί, Γιάννενα, Μετέωρα, Tζουμέρκα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Πήλιο, Αρκαδία κ.ά.
Όπως σημειώνει παράλληλα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, ανοδικά κινήθηκαν και οι πληρότητες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Καλύτερη είναι η εικόνα σε προορισμούς όπου έχουν στηθεί θεματικά χριστουγεννιάτικα πάρκα για οικογενειακές αποδράσεις κυρίως. Ενδεικτικά στα Καλάβρυτα, τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα για τα Χριστούγεννα με τις πληρότητες να πλησιάζουν το 100%, για την Πρωτοχρονιά φτάνουν στο 80%, ενώ για τα Φώτα στο 65-70%. Στα Τρίκαλα όπου οι πληρότητες έχουν φθάσει στο ανώτερο σημείο και ίδια φαίνεται να είναι η τάση για την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα.
Οι τιμές, όπως λένε οι πληροφορίες, βρίσκονται στα ίδια επίπεδα με πέρσι, γεγονός που ευνόησε τη φετινή κίνηση. Όπου όμως οι πληρότητες είναι υψηλές, οι τιμές είναι πιο τσουχτερές. Οι επισκέπτες όμως μπορούν να πετύχουν καλύτερες τιμές στις ενδιάμεσες των γιορτών μέρες, όπου υπάρχουν αρκετά κενά δωμάτια.
Δεν είναι λίγοι όσοι επιλέγουν τελικά τα ταξίδια στο εξωτερικό. Οι τιμές και πάλι είναι ευνοϊκές αν η κράτηση έχει γίνει νωρίς και σε πολλές περιπτώσεις το πακέτο είναι χαμηλότερο σε σχέση με δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις εκδηλώσεις «Κερνάμε Ήπειρο»

Κώστας Παππάς

1 εκ. ευρώ για το Δημοτικό Κολυμβητήριο Άρτας

Κώστας Παππάς

Όλα τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα σε όλη τη χώρα λόγω της πανδημίας

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..