• Home
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΓΝ Ιωαννίνων – Οι δύο πρώτες λαπαροσκοπικές επεμβάσεις με διεγχειρητική χορήγηση της χρωστικής πράσινου της ινδοκυανίνης
ΗΠΕΙΡΟΣ ΥΓΕΙΑ

ΠΓΝ Ιωαννίνων – Οι δύο πρώτες λαπαροσκοπικές επεμβάσεις με διεγχειρητική χορήγηση της χρωστικής πράσινου της ινδοκυανίνης

Τις προηγούμενες μέρες πραγματοποιήθηκαν από την Χειρουργική Κλινική οι δύο πρώτες λαπαροσκοπικές επεμβάσεις με διεγχειρητική χορήγηση της χρωστικής πράσινου της ινδοκυανίνης (ICG), με τη βοήθεια του πρόσφατα αγορασθέντος 4Κ λαπαροσκοπικού πύργου νέας γενιάς, που διαθέτει κάμερα με τεχνολογία εκπομπής υπέρυθρης ακτινοβολίας. Η χρωστική ICG όταν εκτεθεί στην ακτινοβολία του παραπάνω φάσματος φθορίζει, επιτρέποντας τη διεγχειρητική απεικόνιση κρίσιμων και ευαίσθητων ανατομικών δομών, με αποτέλεσμα τη διευκόλυνση του χειρουργού και την πραγματοποίηση επεμβάσεων με πολύ ασφαλή τρόπο.
Στην πρώτη περίπτωση πραγματοποιήθηκε λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή. Με τη βοήθεια της ICG χρωστικής έγινε διεγχειρητική φθορίζουσα χολαγγειογραφία, με ανάδειξη των εξωηπατικών χοληφόρων δομών, ενώ η δεύτερη επέμβαση αφορούσε σε λαπαροσκοπικά επιβοηθούμενη νεφρεκτομή (που είναι και η πρώτη τέτοιου είδους επέμβαση στο Νοσοκομείο μας), όπου με τη χρησιμοποίηση της παραπάνω χρωστικής αναδείχθηκαν ευχερώς οι αγγειακές δομές του προς εξαίρεση νεφρού, διευκολύνοντας τα μέγιστα στην ασφαλή ολοκλήρωση της επέμβασης.
Η Διοίκηση του Νοσοκομείου συγχαίρει τα στελέχη της Χειρουργικής Κλινικής, το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό, και όλους όσους συμμετείχαν στην επιτυχή έκβαση των επεμβάσεων, η οποία είναι πάντα αρωγός τους για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας στου Πολίτες.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Πολυσπόρια- Επιτροπή Πρέβεζα, Ιστορία – Πολιτισμός – Περιβάλλον

Κώστας Παππάς

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο προσωπικού μεταφορέων ζώντων ζώων

Κώστας Παππάς

Κοροναϊός: Σε σοβαρή κατάσταση γιος και νύφη του 90χρονου νεκρού στην Πτολεμαΐδα

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..