• Home
  • LIFE STYLE
  • Πέθανε ο κορυφαίος μπουζουξής Στέλιος Βαμβακάρης, γιος του Μάρκου
LIFE STYLE

Πέθανε ο κορυφαίος μπουζουξής Στέλιος Βαμβακάρης, γιος του Μάρκου

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών ο συνθέτης, δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Στέλιος Βαμβακάρης .Η κηδεία του θα τελεστεί την Πέμπτη 20 Ιουνίου, στο Γ’ Νεκροταφείο.
Ο Στέλιος Βαμβακάρης, δευτερότοκος γιος του Μάρκου Βαμβακάρη, γεννήθηκε στον Πειραιά το 1947. Ξεκίνησε τη μουσική σε ηλικία 12 ετών, στο πλευρό του πατέρα του, συνεργάστηκε με σημαντικούς μουσικούς του ρεμπέτικου, όπως ο Παπαϊωάννου, ο Τσιτσάνης, ο Παγιουμτζής και ο Περπινιάδης, καθώς και με εκπροσώπους της λαϊκής και έντεχνης μουσικής σκηνής, όπως ο Γιώργος Ζαμπέτας, η Καίτη Γκρέυ, η Βίκυ Μοσχολιού, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, η Σωτηρία Μπέλλου, ο Παύλος Σιδηρόπουλος, ο Νίκος Ξυλούρης, ο Γιώργος Νταλάρας.
Ο Στέλιος Βαμβακάρης ήταν επίσης από τους πρωτοπόρους μουσικούς που ασχολήθηκαν με τις κοινές ρίζες των Αμερικάνικων blues και του μπουζουκιού. Το 1988 ηχογράφησε με τον μπλουζίστα Λουιζιάν Ρεντ τον δίσκο «Το μπλουζ συναντά το Ρεμπέτικο» με 8 κομμάτια μπλουζ ερμηνευμένα με μπουζούκι και μπαγλαμά. Το 1994 έγραψε μουσική για τον δίσκο Ρομαντικοί Παραβάτες – Η Φαντασία στην Εξουσία, ο οποίος ξεχώρισε για τον ιδιαίτερο ήχο του.
Ο Στέλιος Βαμβακάρης στην διάρκεια της καριέρας του έδωσε πολλές συναυλίες στο εξωτερικό ερμηνεύοντας τα τραγούδια του αλλά και τραγούδια του πατέρα του Μάρκου. Επίσης συνέθεσε μουσική για τον κινηματογράφο, όπως στην ταινία του Γιώργου Πανουσόπουλου «Μια μέρα τη νύχτα», αλλά και για θεατρικά έργα. Πολλά αξιόλογα τραγούδια του, σε στίχους δικούς του, του πατέρα του αλλά και σημαντικών ποιητών και στιχουργών όπως ο Τάσος Λειβαδίτης, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, και ο Λευτέρης Χαψιάδης δεν έχουν κυκλοφορήσει στη δισκογραφία.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Σε πελάγη ευτυχίας Κικίλιας και Μπαλατσινού – Περιμένουν παιδί

Κώστας Παππάς

Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός Γιάννης Σμυρναίος – Τον βρήκαν μια εβδομάδα μετά

Κώστας Παππάς

Πέθανε ο σπουδαίος Ιταλός συνθέτης Ένιο Μορικόνε

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..