• Home
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Πάνω από 200 εθελοντές βραβεύτηκαν για την συμμετοχή τους στο «Δρόμο του Γιοφυριού»
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πάνω από 200 εθελοντές βραβεύτηκαν για την συμμετοχή τους στο «Δρόμο του Γιοφυριού»

Ο Δήμος Αρταίων βράβευσε τους 200 και πλέον εθελοντές του «Δρόμου του Γιοφυριού»
«Η επιτυχία του αγώνα οφείλεται και στην ανιδιοτελή προσφορά σας» η δήλωση του Χρ. Τσιρογιάννη
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Αρταίων στην κατάμεστη αίθουσα του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου «Σκουφάς» η καθιερωμένη εκδήλωση βράβευσης των εθελοντών του 5ου «Δρόμου του Γιοφυριού», που παραδοσιακά κλείνει τις εκδηλώσεις για τον αγώνα δρόμου, που έχει καταστεί πλέον θεσμός. Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν οι περισσότεροι από 200 εθελοντές, όλοι οι σύλλογοι και τα σωματεία που για μια ακόμη φορά προσέφεραν τα μέγιστα ώστε να στεφθεί με επιτυχία ένας ακόμη «Δρόμος του Γιοφυριού».
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης αναφέρθηκε στην σημασία του εθελοντισμού για την κοινωνική συνοχή και την έμπρακτη κοινωνική αλληλεγγύη. «Αποτελείτε ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της διοργάνωσης. Σας ευχαριστώ από καρδιάς! Η επιτυχία του αγώνα οφείλεται σε πολύ σημαντικό βαθμό στη δική σας ανιδιοτελή προσφορά. Η σημερινή βράβευση είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για εσάς. Ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής για αυτό και εμείς ως Δήμος Αρταίων δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα, έχοντας θεσπίσει εδώ και χρόνια το Μητρώο του Εθελοντή», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος. Και συνέχισε: «στόχος μας είναι την επόμενη χρονιά να κάνουμε ένα διήμερο εκδηλώσεων, με τους κύριους αγώνες (21,1 και 5 χιλιόμετρα) να διεξάγονται την Κυριακή και το Σάββατο οι σχολικοί αγώνες και ο περιπατητικός».
Υπενθυμίζεται, ότι φέτος ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στη διεθνή εκστρατεία «I am and I will», η οποία απευθύνει μια δυνατή έκκληση για δράση ζητώντας προσωπική δέσμευση από όλους να συμβάλλουν στην μείωση των επιπτώσεων του καρκίνου σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο και στηρίζοντας τις δράσεις των συλλόγων «ΕπιΣτήθιοι Φίλοι Άρτας» (Σύλλογος Εθελοντών κατά του καρκίνου του Μαστού) και «Φλόγα» (Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική ασθένεια). Τέλος, ο Δήμαρχος τόνισε ότι ο Δήμος θα προσπαθήσει να είναι ακόμη πιο κοντά στους πολίτες, με ενημερώσεις, δωρεάν μαστογραφίες σε άπορες γυναίκες, ενημέρωση για τις επιπτώσεις της αλόγιστης χρήσης φυτοφαρμάκων, περισσότερο πράσινο, χώρους άθλησης και τέλος προώθηση της υγιεινής διατροφής.
Αναλυτικότερα, βραβεύτηκαν (αλφαβητικά): 2ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας, Hellas Bikers of Epirus, Krotal Arta, Αστυνομικό τμήμα Άρτας, ΔΟΑΚ Άρτας, ΕΚΑΒ, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός παράρτημα Άρτας, «ΕπιΣτήθιοι Φίλοι», Ιατρικός Σύλλογος Άρτας, Κομμωτές Καρδιάς, Μουσικοφιλολογικός Σύλλογος «ΣΚΟΥΦΑΣ», Μορφωτικός Σύλλογος Μύτικα «Ο ΠΡΩΤΑΓΟΡΑΣ», Πολιτιστικός Σύλλογος Γραμμενίτσας «Το Γαϊτανάκι», Πανελλήνιο Αθλητικό Σωματείο Γυναικών «Η ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ», Ποδηλατικός Όμιλος Άρτας, Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ Ν. Άρτας, Πολιτιστικός Λαογραφικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Άρτας «Το Σκοπευτήριο», Πολιτιστικός Σύλλογος «Παναγιά Βλαχέρνας», Πολιτιστικός Σύλλογος Κωστακιών «Η Παναγιά», Σύλλογος Αιμοδοτών Άρτας, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Κωστακιών, Σύλλογος Μονογονεϊκών Οικογενειών Π.Ε. Άρτας, «ΦΛΟΓΑ», οι οδηγοί του Δήμου και οι ατομικοί εθελοντές.
Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παρέστησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ανδρέας Λώλος, οι Αντιδήμαρχοι Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Ληξιαρχείου & Δημοτικής Κατάστασης κ. Δημήτρης Σφήκας, Κοινωνικής Μέριμνας και Εθελοντισμού, Εξυπηρέτησης του Δημότη και Νομικών Θεμάτων, κ. Κωνσταντίνος Τράμπας, Αγροτικής Ανάπτυξης, Αδειοδοτήσεων και Επιχειρηματικότητας. Μιχάλης Κοτσαρίνης, Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας & Καθημερινότητας, κ . Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου ΚΚΜΠΑΠ του Δήμου Γιώργος Πανέτας, η Δημοτική Σύμβουλος Άννα Κουτρούμπα, εκπρόσωποι αθλητικών συλλόγων και φορέων της περιοχής και χορηγοί του 5ου «Δρόμου του Γιοφυριού».

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Μουσική εκδήλωση για την μικρή Ευαγγελία στον Άγιο Σπυρίδωνα Άρτας

Κώστας Παππάς

HRAFARM στηρίζει μικρούς και μεγάλους στην Άρτα – Δήλωση Μητροπολίτη

Κώστας Παππάς

Αναστέλλονται οι άδειες σε όλες τις δομές υγείας με απόφαση Κικίλια

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..