ΗΠΕΙΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο GUIDO TONELLI στην Άρτα

Ο Μουσικοφιλολογικός Σύλλογος Άρτης «Ο ΣΚΟΥΦΑΣ» και ο Σύλλογος Αστρονομίας και Διαστήματος Άρτας, «Αστρολάβος», συνδιοργανώνουν με την συμμετοχή του συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Άρτας, τις εκδόσεις Διόπτρα και του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου, διάλεξη στην Άρτα, του Καθηγητή Πανεπιστημίου της Πίζας στην Ιταλία και Φυσικό του Cern στην Γενεύη, GUIDO TONELLI.
Ο GUIDO TONELLI θεωρείται ένας από τους πατέρες του σωματιδίου του Θεού (μποζόνιο του Χιγκς), με μοναδικές περγαμηνές, θα έρθει στην Άρτα και θα πραγματοποιήσει διάλεξη στην αίθουσα του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Αρτης “ο Σκουφάς”, την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου στις 20.30 με θέμα: «Γένεση: Η αρχή των πάντων».
Πρόκειται για έναν επιστήμονα παγκόσμιας εμβέλειας που έχει συμβάλει στην διερεύνηση της εξήγησης της δημιουργίας του κόσμου. Έχει λάβει το διεθνές βραβείο FundamentalPhysicsPrize (2013) και το Βραβείο Enrico Fermi της Ιταλικής Εταιρείας Φυσικής (2013).
Στα πλαίσια των εορτασμών των 70 χρόνων του CERN θα γίνει και μια αναφορά στην ιστορία και στα επιτεύγματα του Διεθνή Επιστημονικού Οργανισμού.
Η ομιλία του κυρίου καθηγητή θα μεταδοθεί σε livestreaming.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό ενώ θα παρέχεται και μετάφραση.

Από το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Έκφραση και Δημιουργία από το Εργαστήρι “Κιμωλία” στα Ιωάννινα

Κώστας Παππάς

Απονεμήθηκαν τα Αγραφιώτεια και Μπαρμπαστάθεια Βραβεία

Κώστας Παππάς

Διασχίζει τον Βουραϊκό ο Ορειβατικός Σύλλογος Άρτας

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..