• Home
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • Ο συγγραφέας Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης για τον θάνατο του Βασίλη Καρατσιώλη
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο συγγραφέας Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης για τον θάνατο του Βασίλη Καρατσιώλη

Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης

Καρατσιώλης Βασίλης

Τον Βασίλη Καρατσιώλη τον γνώρισα το 2000 στο καφενείο του Ματσόλα που υπήρχε δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Εκεί σύχναζε ο Γιάννης Τσούτσινος, ο Τάκης και ο Γρηγόρης Βαφιάς , ο Κωνσταντίνος Τσιλιγιάννης και ο Νίκος Καραβασίλης. Μαζευόντουσαν και είχαν στη μέση τον Γιάννη Τσούτσινο. Επιναν τον καφέ τους και διηγούνταν ιστορίες της παλιάς Άρτας. Ο Βασίλης Καρατσιώλης με το χιούμορ του και τα αστεία του κέρδιζε τους φίλους του. Ο Γρηγόρης Βαφιάς , το πειραχτήρι του έλεγε διάφορες πικάντικες ιστορίες και ο Βασίλης έσκαγε στα γέλια. Η παρέα τους είχε σοβαρότητα και ευγένεια. Εμείς οι νεότεροι τους παρακολουθούσαμε με δέος. Η σύναξη τελείωνε με το τρατάρισμα του τσίπουρου από τον Χρήστο Φωτίου που ήταν ο ιδιοκτήτης του καφενείου. Η σύναξη τελείωνε και όριζαν νέα συνάντηση την επόμενη εβδομάδα.
Από το 20002 όταν εγκαταστάθηκα μόνιμα στην Άρτα ήρθα κοντύτερα στην παρέα τους γιατί μου αφηγούνταν για την παλιά Άρτα την ιστορία της. Με βοήθησαν αφάνταστα στα βιβλία που έγραψα αφού έκανα ατέλειωτες συζητήσεις μαζί τους. Ο Καρατσιώλης τότε ήταν Πρόεδρος στον Μ/ Φ Σκουφά. Με καλούσε στον Σύλλογο κάθε Οκτώβρη στην πρώτη συνέλευση του διοικητικού Συμβουλίου και με ενθάρρυνε να του κάνω προτάσεις για να τις προτείνει και να επιλεγούν κάποιες από αυτές ώστε να γίνουν εκδηλώσεις.
-Σκοπός μου , τόνιζε είναι η Άρτα να κάνει κάτι που να μείνει.
Μαζί με τους αντιπρόεδρους κ. Αγγελική Κολλιού και τον Γιάννη Κουτσούμπα, που έγινε αργότερα Πρόεδρος του Σκουφά, συνεργαζόμουν και τους άκουγα για το τι πλάνο είχαν το κάθε έτος. Οι προτάσεις υλοποιήθηκαν από τον Σύλλογο Σκουφά και ήρθαν προσωπικότητες μεγάλου βεληνεκούς.
Το 2004 ήρθε ο Σεραφείμ Φυντανίδης , διευθυντής της εφημερίδας Ελευθεροτυπία μαζί με τον δημοσιογράφο Γιώργο Βότση. Το 2006 ο Μανόλης Γλέζος, ενδιάμεσα ο Σαράντης Καργάκος , και έπειτα ο τραγουδοποιός Λουδοβίκος των Ανωγείων. Θυμάμαι εκείνη τη συναυλία. Όταν τα εισιτήρια πουλήθηκαν ο Καρατσιώλης άφησε όλους τους νέους να μπουν στην αίθουσα και να ακούσουν τη συναυλία χωρίς να πληρώσουν εισιτήριο. Πρώτη φορά η αίθουσα του Σκουφά είχε παραπάνω από πεντακόσια άτομα! Ο Πρόεδρος έκλαιγε από τη χαρά του. Έβλεπε τον ενθουσιασμό και τις ευχαριστίες που του έδιναν. Ήταν νομίζω μια ευτυχισμένη βραδιά του.
Θέλησε και το πέτυχε να ανοίξει την Πνευματική Στέγη σε καλλιτέχνες και σε ανθρώπους που θα είχαν κάτι καλό να πουν για να τους μάθει η Άρτα. Λάτρης της Άρτας και φανατικός του Μενιδίου, τις καλοκαιρινές διακοπές. Τα καλοκαίρια τον είχα παρέα τα βράδια μαζί με τη γυναίκα του. Μιλούσε σε όλο τον κόσμο που τον χαιρετούσε με σεβασμό γιατί ήταν αγαπητός.
Πέρυσι τον είδα για λίγο καιρό στο Μενίδι. Έμεινε περισσότερο στην Άρτα. Για λίγους μήνες τον έχασα. Έμαθα ότι είχε κάποια προβλήματα υγείας. Θα τα ξεπεράσει σκέφτηκα ο Καρατσιώλης είναι γενναίος. Τον περίμενα να έρθει πάλι στον Μενίδι με την γυναίκα του, το προσεχές καλοκαίρι. Και σήμερα Κυριακή 21 Απριλίου 2019 έμαθα για την αποδημία του. Τι να πώ για αυτόν. Είναι λυπηρό να χάνεις ένα καλό φίλο. Καλό ταξίδι φίλε μου Βασίλη Καρατσιώλη. Σου στέλνω χαιρετίσματα στην παρέα σου που έχει αποδημήσει και αυτή εις Κύριον. Δεν σε ξεχνάω. Θα σε θυμάμαι με τις καλύτερες αναμνήσεις.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Τα κορίτσια του Μόραλη- μια συζήτηση με το δημοσιογράφο Βασίλη Καββαθά.

Κώστας Παππάς

Η Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Άννα Κουτρούμπα στην εκπομπή «Απόψεις»

Κώστας Παππάς

Η Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Μαρίνα Τυρολόγου στην εκπομπή «Απόψεις

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..