ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο μίνι ανασχηματισμός

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Υπουργός Υγείας, ο Άδωνις Γεωργιάδης και υπουργός Εργασίας, η Δόμνα Μιχαηλίδου
Τις αποφάσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ή όπως αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές, τις «στοχευμένες διορθωτικές κινήσεις» σε υπουργεία που ασχολούνται με θέματα της καθημερινότητας ανακοίνωσε προ ολίγου ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Δείτε τις ανακοινώσεις:

Συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο σήμερα, Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024, στο κρίσιμο πόστο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, επαναφέρεται ο νυν υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και υφυπουργός, ο Ανδρέας Νικολακόπουλος και απομακρύνεται ο Γιάννης Οικονόμου, αλλά και ο υφυπουργός Κώστας Κατσαφάδος.
Στη θέση του υπουργού Υγείας πρόκειται να τοποθετηθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης, νυν υπουργός Εργασίας. Η Δόμνα Μιχαηλίδου «κλείδωσε» ως υπουργός στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Υπενθυμίζεται πως η Δόμνα Μιχαηλίδου εισέρχεται σε γνώριμο υπουργείο καθώς ήταν υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στην κυβέρνηση που σχημάτισε ο Κυρ. Μητσοτάκης το 2019.
Στο υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού μετακινήθηκε ως υφυπουργός η Ιωάννα Λυτρίβη.
Τέλος, έγινε αναβάθμιση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη σε υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, με αρμοδιότητες στα ΜΜΕ.
Η ορκωμοσία ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 4 Ιανουαρίου και ώρα 18.00.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Στον φυσικό τους χώρο τα γραφεία των Αθλητικών Συλλόγων- Μέσα στα γήπεδα τους, τα γραφεία της Αναγέννησης ποδοσφαίρου και χάντμπολ

Κώστας Παππάς

260 υποψηφίους «κατεβάζει» η Αρτινών Συνεργασία, με επικεφαλής τον Χρήστο Τσιρογιάννη για τη νέα εποχή της Άρτας.

Κώστας Παππάς

Συγκροτήθηκε σε σώμα η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Άρτας

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..