• Home
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • Ο Επίτιμος Υπαρχηγός του Π.Σ Δημοσθένης Αναγνωστάκης στην εκπομπή «Απόψεις» στο Arta2Day
ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΟΣ

Ο Επίτιμος Υπαρχηγός του Π.Σ Δημοσθένης Αναγνωστάκης στην εκπομπή «Απόψεις» στο Arta2Day

Μετά από 32 χρόνια στο Π.Σ και έχοντας ανταποκριθεί σε περισσότερα από 1892 συμβάντα, ο κ. Αναγνωστάκης έχει υπηρετήσει όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας, ως Διοικητής Π.Υ, Περιφερειακός Διοικητής, Επιθεωρητής Β. Ελλάδας, Περιφερειάρχης Αττικής και Υπαρχηγός του Π.Σ

Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη, ο κ. Αναγνωστάκης μίλησε για την έκθεση Γκόλνταμερ που αφορά στην διερεύνηση για τις αιτίες των καταστροφικών πυρκαγιών στην Ελλάδα τονίζοντας ότι στην επιστημονική επιτροπή που συστάθηκε για τον λόγο αυτό, δεν συμμετείχε ούτε ένας εκπρόσωπος του Π.Σ και σχολιάζει συγκεκριμένα σημεία του πορίσματος.
Απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με την τραγωδία στο Μάτι αλλά και για την τραγωδία του 2007 στην Ηλεία τονίζοντας χαρακτηριστικά: “Χρειαζόμαστε μια δυνατή Πολιτεία που θα πάρει δύσκολες αποφάσεις» ……. «Εάν θέλουμε δασικούς οικισμούς, θα πρέπει να το κάνουμε σωστά».
Επιπλέον, επισημαίνει και τα επικίνδυνα σημεία στην Ήπειρο, σε Άρτα, Ιωάννινα και Ηγουμενίτσα με τα περιαστικά δάση αλλά και στην παραλιακή Ε.Ο Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας.
Δυστυχώς, στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστάκη δεν υπάρχει αίσθηση του κινδύνου και κανένα σχέδιο ασφάλειας δεν μπορεί να πετύχει χωρίς τη κοινωνία. Το 97% των πυρκαγιών προκαλούνται από ανθρώπινη αμέλεια.
Ο κ. Αναγνωστάκης μίλησε για τις παθογένειες που υπάρχουν εντός και εκτός Πυροσβεστικού Σώματος για να καταλήξει: « ένα γερασμένο προσωπικό μ΄ ένα γερασμένο εξοπλισμό καλείται καθημερινά να ανταποκριθεί στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες».
Το Π.Σ καλείται να επέμβει όχι μόνο σε πυρκαγιές αλλά ακόμη σε πλημμύρες, σεισμούς, ορειβατικά συμβάντα, τροχαία, αεροδιακομιδές κ.α
Στην Ελλάδα κατά μέσο όρο κάθε χρόνο σημειώνονται 12.000 – 13.000 μικρές, μεσαίες και μεγάλες φωτιές, ενώ μία Π.Υ πολλές φορές καλείται να ανταποκριθεί σε 150 συμβάντα σε ένα καλοκαίρι με 35 – 40 άτομα προσωπικό.
Ο Επίτιμος Υπαρχηγός του Π.Σ απαντά και στα δημοσιεύματα που τον θέλουν να έχει αρνηθεί την αρχηγία του Π.Σ «Τον Αύγουστο, διαφώνησα με την αλλαγή Αρχηγού στο Π.Σ, μετά την τραγωδία στο Μάτι, καθώς την θεώρησα θεσμική προσβολή. Θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός ότι μέσα σε 3 χρόνια έχει αλλάξει 4 φορές ο αρχηγός του Π.Σ. Επομένως, οποιαδήποτε πρόταση μού γινόταν, η απάντηση θα ήταν αρνητική».
Προς το παρόν, ο κ.Αναγνωστάκης θέλει να ξεκουραστεί και να απολαύσει την οικογένειά του και το εξοχικό του στον τόπο καταγωγής του, στον Βαθύκαμπο Άρτας. Έτσι, απαντά και στις φήμες που τον ήθελαν να συμμετέχει σε ψηφοδέλτιο ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Εποικοδομητική η σύσκεψη με Υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών για τους οδικούς άξονες της Ηπείρου

Κώστας Παππάς

Δίμηνη παράταση των συμβάσεων του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας

Κώστας Παππάς

Μετέφερε 128 κιλά κάνναβης σε αυτοκίνητο

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..