• Home
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Ομιλία Γ. Στύλιου στη Βουλή για το νομοσχέδιο: «Πλαίσιο χορήγησης μικροχρηματοδοτήσεων για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις».
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομιλία Γ. Στύλιου στη Βουλή για το νομοσχέδιο: «Πλαίσιο χορήγησης μικροχρηματοδοτήσεων για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις».

 

Στην συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τη χορήγηση μικροχρηματοδοτήσεων τοποθετήθηκε ο Γιώργος Στύλιος.Πρόκειται για ένα φιλολαϊκό νομοσχέδιο, ανέφερε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο προβλέπει μέσω του θεσμού των ιδρυμάτων μικροχρηματοδοτήσεων, την παροχή ρευστότητας μέχρι 25.000 ευρώ:
• Σε πολύ μικρές επιχειρήσεις,
• σε φυσικά πρόσωπα που ασκούν ατομική επιχειρηματική δραστηριότητα,
• σε άτομα που θέλουν να εκπαιδευτούν ώστε να μπουν στο χώρο εργασίας,
• καθώς και σε άτομα τα οποία ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες,

που αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας καθώς είναι αποκλεισμένοι από το τραπεζικό μας σύστημα λόγω έλλειψης των απαραίτητων εξασφαλίσεων.
Τονομοσχέδιο,ανέφερε ο κ. Στύλιος, προβλέπει την χρηματοδότηση όλων των παραπάνω, με ευέλικτες διαδικασίες και με όρους απόλυτης διαφάνειας, υπό την εποπτεία της Τράπεζας Ελλάδος.
Στη συνέχεια της τοποθέτησής του, ο κ. Βουλευτής, αναφέρθηκε σε πρόσφατη έρευνα του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων ΓΣΕΒΕΕ για τις επιπτώσεις του COVID 19 στις μικρές και πολύ́ μικρές επιχειρήσεις. Σύμφωνα με αυτή, επτά στις δέκα επιχειρήσεις, θεωρούν ότι το σημαντικότερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων θα είναι η έλλειψη ρευστότητας, ενώ μία στις επτά επιχειρήσεις (περίπου 100.000) ενδέχεται να κλείσουν μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων. Όταν μιλάμε για μικροεπιχειρήσεις, επισήμανε ο κ. Στύλιος,στην ουσία μιλάμε για το σύνολο της ελληνικής οικονομικής δραστηριότητας καθώς οι πολύ μικρές επιχειρήσεις, αποτελούν το 90% περίπου των ελληνικών επιχειρήσεων και προσφέρουν το 80% των θέσεων απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα.Το νομοσχέδιο είναι μία σημαντική παρέμβαση στην καρδιά της πραγματικής οικονομίας. Δεν είναι τυχαίο ότι οι πρόνοιές του αντιμετωπίστηκαν θετικά από όσους συμμετείχαν στην διαβούλευση και από την πλειοψηφία των κομμάτων.
Ο κ. Στύλιος,επικεντρώθηκε στη συνέχεια,σε τέσσερεις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου οι οποίες κινούνται στην κατεύθυνση της μείωσης των φορολογικών βαρών:
• Την Επέκταση και για το 2020 της απαλλαγής από το συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ για τους ιδιοκτήτες αγροτεμάχιων,
• την έκπτωση 25% στις εμπροθέσμως καταβαλλόμενες δόσεις βεβαιωμένων οφειλών με ημερομηνία καταβολής εντός του μηνός Ιουνίου 2020,
• την έκπτωση 2% σε όσους καταβάλουν το σύνολο του φόρου εισοδήματος,
• καθώς και την οριστική λύση που δίνεται στο πρόβλημα με τα αναδρομικά ποσά συντάξεων, για τα οποία 70000 περίπου συνταξιούχοι κλήθηκαν να πληρώσουν φόρο. Πρόκειται για συνταξιούχους που εισέπραξαν αναδρομικά ποσά το 2013 και για τους οποίους εκδόθηκαν πράξεις προσδιορισμού φόρου.
Οι παραπάνω ρυθμίσεις,διορθώνουν αδικίες και διοικητικές παραβλέψεις από την πλευρά του κράτους, ειδικά όταν αναφερόμαστε για αγρότες και συνταξιούχους που τόσο δοκιμάστηκαν στο παρελθόν, ανέφερε ο Βουλευτής. Ο κ. Στύλιος επισήμανε ότι το παρόν σχέδιο νόμου μαζί με το πακέτο μέτρων που έχουν εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός και το Υπουργείο Οικονομικών κινείται στην κατεύθυνση ώστε «να ξαναβάλουμε την οικονομία στις ράγες», ενώ καταλήγοντας ζήτησε από τους Βουλευτές την υπερψήφιση του νομοσχεδίου.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Tεχνολογικά προϊόντα αιχμής, με νέες δυνατότητες παροχής υπηρεσιών υγείας στο ΠΓΝ Ιωαννίνων

Κώστας Παππάς

Όλγα Γεροβασίλη για τις εξελίξεις στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας

Κώστας Παππάς

Η ΕΛ.ΑΣ. χτυπά καμπανάκι για τις διακοπές – «Ξανασκεφτείτε το check in»

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..