• Home
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Να σώσουμε την προσέγγιση της παλιάς αρχιτεκτονικής του “Ξενία”
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Να σώσουμε την προσέγγιση της παλιάς αρχιτεκτονικής του “Ξενία”

Το Ξενία Άρτας, έργο του αρχιτέκτονα και ακαδημαϊκού Διονύση Ζήβα αποτελεί σημαντικό δείγμα της σύγχρονης πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης της Άρτας αλλά και ένα από τα πιό ενδιαφέροντα σύνολα ένταξης νεότερων κτιρίων σε ιστορικό περιβάλλον.
Γι αυτό τον λόγο είναι σημαντικό να προκριθεί μια λύση που να αναδεικνύει την ταυτότητα του κτιρίου, να αναγνωρίζει την αξία της μοντέρνας αρχιτεκτονικής του και να αποκαθιστά την αρχιτεκτονική του μορφή. Από τις τρεις προμελέτες που μας παρουσίασαν η μόνη που πληροί τα συγκεκριμένα κριτήρια είναι η πρώτη, και αυτή πρέπει να προκριθεί.
Η εταιρεία που έχει αναλάβει την σύνθεση της τελικής μελέτης θα πρέπει να επιλύσει όλα τα λειτουργικά ζητούμενα, με την ταυτόχρονη ικανοποίηση της σημαντικότερης παραμέτρου, που είναι η μορφολογική δομοστατική αποκατάσταση του Ξενία.
Μετά την όλη συζήτηση που προηγήθηκε έντονα, τουλάχιστον να σώσουμε την προσέγγιση της παλιάς αρχιτεκτονικής που αποτέλεσε τοπόσημο για την πόλη μας!

Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια, επικεφαλής της “Δημοτικής Αναγέννησης” και η εκλεγμένη Δημοτική ομάδα και γραμματεία της παράταξης.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Τη μεταφορά του Υποθηκοφυλακείου Φιλιππιάδας στην Άρτα ζήτησε ο Γιώργος Στύλιος από τη Διοίκηση του Ελληνικού Κτηματολογίου.

Κώστας Παππάς

Γιώργος Στύλιος: «1,4 εκατ. ευρώ σε 284 παραγωγούς της Άρτας για ζημιές από ακραία καιρικά φαινόμενα»

Κώστας Παππάς

“Άδειες καρέκλες” και στην Άρτα – Η Εστίαση αγωνιά και διεκδικεί

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..