• Home
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Νέα μέτρα: Υποχρεωτική μάσκα παντού, διπλή σε σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ -Αναβάλλονται όλες οι εκδηλώσεις
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα μέτρα: Υποχρεωτική μάσκα παντού, διπλή σε σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ -Αναβάλλονται όλες οι εκδηλώσεις

Στροφή αναμένεται από την κυβέρνηση με επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες ενδεχομένως να ανακοινωθούν και να τεθούν σε εφαρμογή άμεσα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μετά και τη συνεδρίαση της Επιτροπής, αλλά και τις προειδοποιήσεις των ειδικών ακόμη και για ενδεχόμενο lockdown, τα μέτρα που φέρεται να εξετάζει η κυβέρνηση για άμεση εφαρμογή είναι:
►Ματαίωση όλων των μαζικών εορταστικών εκδηλώσεων σε ανοικτούς χώρους (φεστιβάλ, events κλπ)
► Χωρίς κόσμο οι αγώνες στα γήπεδα
► Οσοι ταξιδιώτες έρχονται στην Ελλάδα, σε όλες τις πύλες της χώρας την 2η και την 4η μέρα μετά την άφιξή τους, θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε τεστ.
► Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
► Υποχρεωτική μάσκα αυξημένης προστασίας KN-95 στα σούπερ μάρκετ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Μέτρα αναμένεται να ληφθούν και μετά την 3η Ιανουαρίου. Αυτά είναι:

► Περιορισμοί στη λειτουργία ωραρίων σε εστίαση και διασκέδαση
► Περιορισμοί ατόμων ανά τ.μ σε κλειστούς χώρους
► Επέκταση τηλεργασίας
Σημειώνεται πως τη λήψη νέων μέτρων προανήγγειλε λίγο νωρίτερα, από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης. «Είναι μία ξεκάθαρη θέση της κυβέρνησης -συνεδριάζει αυτή τη στιγμή η ειδική επιτροπή- ότι μετά τις γιορτές θα υπάρχει οπωσδήποτε ένα πλαίσιο περιοριστικών μέτρων. Η Επιτροπή θα εισηγηθεί τα περιοριστικά μέτρα και η κυβέρνηση θα πάρει τις τελικές της αποφάσεις για να μπορέσουμε να ελέγξουμε την πανδημία», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:
«Παρακολουθούμε κάθε μέρα τα δεδομένα, η βούληση της κυβέρνησης, όπως αποτυπώθηκε και χθες από τον πρωθυπουργό, είναι τα μέτρα να ισχύουν μετά τις γιορτές. Θα εξετάσουμε τι μέτρα θα πάρουμε μετά την εισήγηση της επιτροπής τις επόμενες μέρες. Υπάρχει μία στενή παρακολούθηση της κατάστασης και αναλόγως των στοιχείων που θα έχουμε θα προσδιορίσουμε και τις αποφάσεις μας, με βούληση όμως να γίνει κανονικά το διάστημα αυτό των εορταστικών εκδηλώσεων με το ισχύον πλαίσιο».

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Άρτας για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης

Κώστας Παππάς

Viral: Ιδιοκτήτης ταβέρνας απαντά στις κριτικές – «Σιγά μην κάναμε και 2 βδομάδες να φέρουμε τα σουβλάκια»

Κώστας Παππάς

Πάτρα θάνατος τριών παιδιών: Στα χέρια των Αρχών «θολή φωτογραφία» του βασικού υπόπτου

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..